Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg
Steintorplatz, Hampuri, Saksa

Järjestäjä

Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg, Jane Withers Studio

Huussi Water Pressure – Designing for the Future -näyttelyssä

Kuvassa henkilö seisoo lähes tyhjässä ulkona sijaitsevassa uima-altaassa.

Bloomberg / Getty Images

MK&G:n sekä Jane Withers Studion luoma näyttely katsoo vesikriisiä globaalista näkökulmasta tuomalla esille ideoita ja suunnitelmia, jotka voivat mahdollistaa valoisamman ja erilaisen tulevaisuuden. Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa nähdyn Huussi-näyttelyn videoteokset ovat osa näyttelyä.

Vesi – oli sitä liikaa tai liian vähän, puhdasta tai saastunutta – on yksi ihmiskunnan keskeisimpiä huolenaiheita. Tällä hetkellä 40 prosenttia maapallon väestöstä kärsii veden puutteesta. Ihmisten aiheuttaman ilmastonmuutoksen johdosta tilanne vain kärjistyy.

Hampurin Museum für Kunst und Gewerbessä (MK&G) järjestettävässä näyttelyssä esitellään noin 75 erilaista ja innovatiivista teosta muotoilun, arkkitehtuurin, taiteen ja tieteen saralla. Teosten tarkoituksena on avata uusia polkuja nykytilanteesta selviämiseen. Viidessä osassa suunniteltu näyttely esittelee inspiroivia ratkaisuja globaaleihin ongelmiin, kuten veden rajallisuuteen, tulviin, saastumisiin ja veden kiertokulun häiriintymisiin. Näyttely tutkii tarkemmin satamakaupunki Hampurin nykyistä tilannetta ja tulevaisuuden haasteita, joita kaupunki kohtaa aina tulvista veden puutteeseen.

Näyttelyssä on mukana Huussi-näyttelyn videoteokset. Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa nähdyn näyttelyn pääteos, The future history -mokumentti, pohtii nykypäivän vesi-wc:hen perustuvaa sanitaatiojärjestelmää tulevaisuuden näkökulmasta. Archinfon tilaamaan näyttelyyn toteutetun teoksen käsikirjoittivat Arja Renell ja Antero Jokinen, ohjasi Pekka Hara ja tuotti Henkka Hämäläisen (Breakfast).

Tarkemmat tiedot näyttelystä löytyvät MK&G:n tapahtuma-ilmoituksesta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Monika Sosnowskan arkkitehtonista kuvanveistoa EMMAssa

06.03.2024–15.12.2024

Sävelten arkkitehtuuria – Villa Kokkonen kotina

07.04.2024–31.08.2024

FIX: Huolla ja korjaa

26.04.2024–31.12.2024

The Pool – pool-skeittauksen lähtökohtia

18.05.2024–05.01.2025