Saavutettavuus

Saavutettavuus tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni erilainen ihminen voi käyttää verkkopalveluja mahdollisimman helposti. Saavutettavuus on ihmisten erilaisuuden ja moninaisuuden huomiointia verkkopalvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa. Saavutettavuus on välttämätöntä joillekin ihmisille ja hyödyllistä meille kaikille. Saavutettavuuden huomiointi on yleensä myös hyvää suunnittelua.

Saavutettavuuteen liittyy Euroopan unionin saavutettavuusdirektiivi, jossa puolestaan viitataan kansainvälisen WCAG-ohjeistuksen kriteeristöön (Web Content Accessibility Guidelines).

Uusi verkkosivustomme on julkaistu syyskuussa 2022. Sivuston suunnittelussa ja teknisessä toteutuksessa on otettu huomioon saavutettavuus, mutta sisällön osalta uudistusvaiheessa saattaa vielä esiintyä joitakin saavutettavuuspuutteita. Työskentelemme sen eteen, että sivusto tulisi täysin vastaamaan saavutettavuuskriteeristöä.

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkopalvelua archinfo.fi ja on laadittu 2.9.2022 ja päivitetty 20.10.2022. Palveluamme koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Sivuston uudistusvaiheen päätteeksi arvioitutamme sivuston saavutettavuuden ulkopuolisella asiantuntijaorganisaatiolla.

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Havaittava: Kuvien alt-tekstit
Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet:
Joihinkin sivuston kuviin ei ole vielä lisätty alt-tekstiä.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:
1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö

Hallittava: Linkit tekstissä
Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet:
Sivustolla on artikkeleita ja kirjoituksia, joiden linkkejä ei ole vielä korjattu saavutettavaan muotoon.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:
2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa)

Huomasitko saavutettavuuspuutteen?

Kerro saavutettavuuspuutteesta meille ja teemme parhaamme sen korjaamiseksi. Parhaiten tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta editor(at)archinfo.fi.

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastaamme 14 päivän sisällä. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta annetussa ajassa, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. Tavoitteenamme on saada kaikki saavutettavuusongelmat korjattua vuoden 2023 alkuun mennessä.