Olemme arkkitehtuurin tiedotuskeskus

Luomme kiinnostusta suomalaista arkkitehtuuria kohtaan ja lisäämme rakennetun ympäristön arvostusta. Vahvistamme arkkitehtuurin yhteiskunnallista merkitystä ja vaikutamme rakennetun ympäristön kehittymiseen kohti kestävämpää huomista. Teemme suomalaisen arkkitehtuurin arvoja ja osaamista tunnetuksi kansainvälisesti.

Archinfo on aloittanut toimintansa vuonna 2013, ja Archinfoa ylläpitävä Arkkitehtuurikeskus ry on perustettu vuotta aiemmin. Olemme yksi opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta kahdeksasta taiteen alan tiedotuskeskuksesta. Archinfon perustajajäseniä ovat viisi keskeistä arkkitehtuurin alan toimijaa: Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen arkkitehtuurimuseon säätiö, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Rakennustietosäätiö RTS ja Alvar Aalto -säätiö.

Arkkitehtuurikeskus ry:n säännöt

  

taustaorganisaatiot logot
Kuvituskuva

Tutustu strategiaamme

Olemme vuonna 2022 ottaneet käyttöön uuden strategian, joka asettaa lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin tavoitteita. Strategia on elävä työkalu, jonka avulla arvioimme toimintaamme suhteessa muutoksiin toimintaympäristössämme ja maailmassa laajemmin, ja päivitämme sitä aina tarvittaessa.

Strategia

Hallitus

Vuonna 2023 Arkkitehtuurikeskus ry:n hallitukseen kuuluvat Janne Pihlajaniemi (puheenjohtaja), Carina Jaatinen (varapuheenjohtaja), Markus Alanen, Matti Kuittinen, Arja Lukin, Veera Rautaheimo ja Sini Saarimaa.

Kuvassa joukko ihmisiä, jotka ovat portaikossa.

Archinfon henkilöstö

Tiimimme asiantuntijuus kattaa arkkitehtuurin, arkkitehtuuriviestinnän, tapahtumatuotannon sekä arkkitehtuuri-, taide- ja kulttuuripolitiikan.

Tutustu meihin

Toimintakertomukset

Lue aiempien vuosien toiminnastamme.