Takaisin artikkeleihin

Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon kilpailu käynnistyy pian

Valokuva Helsingin Eteläsatamasta.

AD-museo

Pitkään odotettu vaihe uuden museon konkretisoitumiseksi alkaa 15. huhtikuuta. Kaksivaiheisen arkkitehtuurikilpailun tuloksia odotetaan elokuuksi 2025.

Helsingin Eteläsatamaan kaavaillun uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelusta käytävän arkkitehtuurikilpailun ohjelma julkistetaan kilpailun verkkosivuilla 15. huhtikuuta. Kansainvälisen kilpailun käynnistymistä tukee Lontoossa järjestettävä mediatilaisuus, jossa Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön toimitusjohtaja Kaarina Gould esittelee museohanketta ja kilpailun sisältöä. 

Suomen Lontoon-suurlähettilään Jukka Siukonsaaren isännöimässä tilaisuudessa puhuvat myös Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki ja Amos Rexin museojohtajana viime vuonna aloittanut ja sitä ennen Ruotsin ArkDesin johtajana toiminut kuraattori- ja toimittajataustainen Kieran Long

Kilpailun tuomaristo julkistetaan kilpailun käynnistymisen yhteydessä. Suunnittelukilpailun järjestävät Helsingin kaupungin ja Suomen valtion omistama Kiinteistö Oy ADM sekä Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiö yhteistyössä Suomen arkkitehtiliiton ja Helsingin kaupungin kanssa. Jaettava palkintosumma on yhteensä enintään 400 000 euroa. Kilpailun kielenä on englanti.

Luonnostelukynät ojossa odottava arkkitehtikunta saa kilpailuasiakirjat kilpailun verkkosivuilta, ja media voi seurata kilpailun julkistamistilaisuutta verkossa. Mediaa palvelee kotimaassa Juni Communications ja kansainvälisesti ING Media.

Lue uutisiamme uudesta museosta