Takaisin artikkeleihin

Carina Jaatisesta Arkkitehtuurimuseon uusi johtaja

Arkkitehtuurimuseo uusi johtaja 1

Arkkitehtuurimuseon uusi johtaja, filosofian maisteri Carina Jaatinen aloittaa tehtävässään 15.2.2021. Siihen asti johtajan sijaisuutta hoitaa yhteistyöpäällikkö Arja-Liisa Kaasinen, joka palaa myöhemmin tehtäviinsä vastaamaan museon yleisötyöstä, asiakaspalvelusta ja viestinnästä.

Arkkitehtuurimuseon säätiön hallituksen valitsema museon uusi toimitusjohtaja Carina Jaatinen siirtyy tehtävään tiedekeskus Heurekan näyttelypäällikön tehtävästä. Jaatinen on työskennellyt muun muassa näyttelypäällikkönä Espoon kaupunginmuseossa ja kehittämisjohtajan viransijaisena Museovirastossa. Hän on tällä hetkellä myös museoalan maailmanjärjestön, ICOMin, hallituksen jäsen.

Museoon haettiin näkemyksellistä johtajaa, jonka lähivuosien keskeinen tehtävä on luotsata Arkkitehtuurimuseon muutosta kohti uutta arkkitehtuuri- ja designmuseota yhdessä Designmuseon, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Helsingin kaupungin kanssa. Jaatisen osaamisessa painottuvat laaja-alainen museoalan tuntemus, menestyksekäs henkilöstöjohtaminen sekä verkosto-osaaminen.

“Carina Jaatinen on kokenut kehittäjä, joka täydentää Arkkitehtuurimuseon osaamista tilanteessa, jossa vahvan asiantuntijaorganisaation täytyy uudistua asiakaslähtöisesti. Carina Jaatisen laaja kokemus näyttely- ja yleisöpalveluiden suunnittelusta ja johtamisesta tukee erinomaisesti tavoitteita museon yleisöpohjan ja palveluiden laajentamisesta matkalla kohti uutta museota”, toteaa Arkkitehtuurimuseon hallituksen puheenjohtaja Ulla Teräs.

“On kiehtovaa päästä mukaan kehittämään Arkkitehtuurimuseota juuri tässä hetkessä, museon historiallisen uudistumisen kynnyksellä. Museoiden rooli yhteiskunnassa on murroksessa ja niiltä odotetaan aiempaa aktiivisempaa osallistumista tasa-arvoisen ja kestävän elämäntavan vahvistamiseen. Arkkitehtuurimuseon tehtävä ei siis voisi olla ajankohtaisempi, koska arkkitehtuurilla on keskeinen rooli, kun keskustellaan hyvän elämän edellytyksistä, tulevaisuuden yhteiskuntien suunnittelusta ja kestävästä rakentamisesta. Arkkitehtuurimuseon vahva asiantuntijuus arkkitehtuurin, rakennusperinnön ja rakennetun kulttuuriympäristön kysymyksissä tarjoaa erinomaisen perustan asiakaslähtöisen toimintakulttuurin ja palveluiden kehittämiselle. Odotan ilolla yhteistyötä museon henkilökunnan, sidosryhmien ja asiakaskunnan kanssa”, toteaa Carina Jaatinen.

Arkkitehtuurimuseo on valtakunnallinen vastuumuseo. Museo ylläpitää suomalaisen arkkitehtuurin kokoelmaa ja sopii asiantuntevaksi ystäväksi jokaiselle arkkitehtuurista ja rakennetusta ympäristöstä kiinnostuneelle. Vuonna 1956 perustetun museon toiminta painottuu vuoden 1900 jälkeiseen arkkitehtuuriin. Arkkitehtuurimuseossa on suuret piirustus- ja valokuvakokoelmat, pienoismalleja ja yleisölle avoin erikoiskirjasto. Näyttelyt ja tapahtumat kutsuvat osallistumaan ajankohtaisiin arkkitehtuurin ilmiöihin.

Jaa tämä artikkeli