Takaisin artikkeleihin

Haave museosta. Alvar Aallon museosuunnitelmat 25.4. asti

Aalto Bagdadin taidemuseo scaled 988x659 2

Haave museosta. Alvar Aallon museosuunnitelmat
Su 25.4. asti
Alvar Aalto -museo, Jyväskylä

Alvar Aalto -museon viimeisenä gallerianäyttelynä ennen peruskorjausta nähdään Alvar Aallon museosuunnitelmista kertova näyttely. Arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli uransa aikana 13 museorakennusta, joista vain kolme toteutui: Keski-Suomen museo (1956–61) ja Alvar Aalto -museo (1971–73) Jyväskylään sekä taidemuseo Kunsten Tanskan Aalborgiin (1966–72).

Aallon toteutumattomien museosuunnitelmien joukossa on sekä tarkkaan suunniteltuja että luonnosmaisempia töitä sekä kilpailuehdotuksia niin kotimaahan kuin ulkomaillekin, Pohjoismaista Eurooppaan ja Lähi-Itään saakka. Museosuunnitelmien kehityskaari ulottuu varhaisvuosien 1920-luvun klassismista 1960–70 -lukujen modernismiin. Kaikesta näkee, että museo rakennustyyppinä oli Aallolle inspiroiva suunnittelukohde ja Aallon ajatus ihanteellisesta museosta kehittyikin jokaisen suunnittelutehtävän myötä.

Alvar Aalto -museo sulkeutuu yleisöltä huhtikuun lopussa ja muuttaa museorakennuksen peruskorjauksen ajaksi väistötiloihin. Uudistettu Alvar Aalto -museo avataan yleisölle jälleen vuonna 2023.

Lue lisää näyttelystä tästä linkistä.

Jaa tämä artikkeli