Takaisin artikkeleihin

Haku Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin residenssiohjelmiin on auennut

DL: 29.05.2024

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin residenssihaku on auki 29.5. asti. Haku on tarkoitettu suomalaisille ja Suomessa toimiville arkkitehdeille, kuraattoreille, kuvataiteilijoille ja muotoilijoille.

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti FCINY järjestää residenssiohjelmia arkkitehdeille, kuraattoreille, kuvataiteilijoille ja muotoilijoille. Ohjelman tarkoituksena on mahdollistaa verkostojen luomista ja dialogia, luovaa työtä sekä yksilöllistä taiteilijan tutkimusta. Jokainen residenssi sisältää majoituksen, yhteyden paikalliseen järjestäjätahoon, lennot sekä 800 euron kuukausittaisen apurahan työnteolle.

Residenssit sopivat etenkin taiteilijoille ja ammattilaisille, jotka haluavat laajentaa kansainvälisiä verkostojaan Yhdysvaltoihin ja hyödyntää ohjelmien tarjoamaa yksilöllistä apua suhteiden luomiseen. Jokainen residenssiohjelma toteutetaan yhteistyössä paikallisen kumppanin kanssa. Jokaisen hakijan tulee valmistautua esittelemään työtään tai tutkimustaan New Yorkin luovalle yhteisölle sekä aktiivisesti osallistumaan residenssiohjelmaan kuuluvaan toimintaan.

FCINY residenssiohjelmaan voivat hakea taiteilijat, kuraattorit ja muut taiteen ammattilaiset erilaisine taustoineen. Valinnat tehdään saatekirjeen ja haastattelun perusteella. Kirjeen tulee sisältää suunnitelma siitä, miten hakija aikoo käyttää residenssiaikansa New Yorkissa. FCINY katsoo eduksi sosiaalista vastuuta edustavat hakemukset ja kannustaa vähemmistöryhmien edustajia hakemaan mukaan.

Vuonna 2025 FCINY tarjoaa seuraavia residenssejä:

  • Kolmen kuukauden kuraattoriresidenssi tammi-maaliskuussa yhteistyössä Pioneer Worksin kanssa
  • Kolmen kuukauden kuvataiteilijaresidenssi huhti-kesäkuussa yhteistyössä Pioneer Worksin kanssa
  • Kolmen kuukauden muotoilijaresidenssi heinä-syyskuussa yhteistyössä Office of Tangible Spacen kanssa
  • Kolmen kuukauden arkkitehtiresidenssi loka- joulukuussa yhteistyössä Cooper Unionin kanssa

Tarkemmat tiedot residenssiohjelmasta, hakuohjeista ja hakulomakkeista löydät instituutin nettisivuilta.