Takaisin artikkeleihin

Hanna Harris on valittu Helsingin designjohtajaksi

Hymyilevän Hanna Harrisin puolivartalokuva.

Hanna Harris aloittaa Helsingin designjohtajana maaliskuussa. kuva: Juuso Westerlund

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon toiminnanjohtaja Hanna Harris aloittaa Helsingin kaupungin designjohtajana 9. maaliskuuta. Haku Archinfon uudeksi toiminnanjohtajaksi on käynnissä.

Helsingin uusi designjohtaja Hanna Harris on erikoistunut arkkitehtuurin ja designin näkyväksi tekemiseen sekä niiden tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämiseen yhteiskunnassa. Harris on johtanut Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon toimintaa vuodesta 2016. Aiemmin hän on toiminut Helsinki Design Weekin ohjelmajohtajana sekä Suomen Lontoon instituutin ohjelmajohtajana.

Muotoilu ja arkkitehtuuri ovat keskeisiä Helsingin kansainvälisen kilpailukyvyn edistäjiä, ja niillä on merkittävä rooli kaupungin strategiassa. Vuonna 2016 Helsinki palkkasi ensimmäisenä kaupunkina maailmassa muotoilujohtajan. Kaupunkitutkimustaustaisen Harrisin tehtävässä tulee painottumaan kaupunkikehityksen näkökulma.

”Olen hyvin kiitollinen loistavalle tiimillemme, taustayhteisöillemme ja yhteistyökumppaneillemme näistä neljästä vuodesta Archinfossa. Suomalaisella arkkitehtuurilla on paljon annettavaa – tämä näkyy Archinfon arjessa kansainvälisen kiinnostuksen kasvuna arkkitehtiemme työtä kohtaan. Samoin käynnissä oleva arkkitehtuuripoliittinen ohjelmatyö todistaa arkkitehtuurin strategisesta tärkeydestä yhteiskuntamme kehittämisessä. Seuraavassa roolissani jatkan arkkitehtuurin ja designin näkyvyyden ja yhteiskunnallisen merkittävyyden syventämistä rakkaan kotikaupunkini Helsingin kontekstissa”, kertoo Hanna Harris.

Helsingin kaupungin designjohtajan tehtävä on määräaikainen neljän vuoden ajaksi. Designjohtaja sijoittuu kaupunkiorganisaatiossa osaksi kaupunkiympäristön toimialaa. Kaupunkiympäristön toimialajohtaja on Mikko Aho.

”Hanna Harrisin aikana Archinfo on kasvanut ja kehittynyt monipuolisesti aktiiviseksi arkkitehtuurin alan vaikuttajaksi. Uskon, että uusi toimi antaa Hannalle erinomaisen tilaisuuden jatkaa hienoa työtään arkkitehtuurin ja designin edistämiseksi. Archinfo valmistautuu muutokseen kuten osaavan tiedotuskeskuksen kuuluu: uteliaana, avoimin mielin, luottavaisena ja sopivasti jännittäen”, sanoo Archinfon hallituksen puheenjohtaja Asko Takala.

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo on yksi kahdeksasta opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta taiteen alan tiedotuskeskuksesta. Vuonna 2013 toimintansa aloittanut tiedotuskeskus tekee suomalaista arkkitehtuuria näkyväksi ja tunnetuksi kotimaassa ja maailmalla. Archinfo on arkkitehtuurin kentän yhteistyö- ja välittäjäorganisaatio, joka toiminnallaan lisää arkkitehtuurin yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Archinfo toimii käynnissä olevan valtakunnallisen arkkitehtuuripoliittisen ohjelmatyön asiantuntijasihteerinä ja vastaa Suomen paviljongin näyttelystä Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa.

Uuden toiminnanjohtajan hakuaika on 22.1.–21.2.2020. Hakuilmoitus löytyy sivuiltamme tästä linkistä.

Jaa tämä artikkeli