Takaisin artikkeleihin

Pariisin taiteilijakaupungin säätiön ateljeehaku avoinna 31.3.2022 asti

Kuva huoneesta, jossa on työpöytä. Ikkunasta tulvii valoa huoneeseen

Photo: Maurine Tric

Pariisin taiteilijakaupungin säätiö julistaa kuvataiteilijoiden, säveltaiteilijoiden, muotoilijoiden sekä arkkitehtien haettavaksi yhdeksän ateljeeasuntoa Pariisin taiteilijakeskuksessa, Cité Internationale des Arts’issa, välille syyskuu 2022 – joulukuu 2023. Hakuaika alkaa 1.3. ja päättyy 31.3.2022.

Ateljeen vuokra yhdeltä henkilöltä on 495–583€ kuukaudessa ja määräytyy työskentelyjakson pituuden sekä ateljeen koon mukaan. Ateljeet ovat 35/40 m² tai 25/27 m² studioita. Vuokra ja muut maksut tarkistetaan aina tammikuussa. Stipendiaatti vastaa itse maksuista koko siltä ajalta, joksi ateljee on myönnetty hänen käyttöönsä.

Lyhin työskentelyjakso Citéssä on 2 kk, pisin vuosi (yleensä 4–7 kk). Pandemiasta johtuen yhden kuukauden residenssejä ei toistaiseksi myönnetä. Hakijoita kehotetaan huomioimaan suunnitelmassaan, että vierailun alkuun ja loppuun sisältyy siivouspäiviä, jolloin ateljeet eivät ole käytettävissä.

Pariisin taiteilijakaupungin säätiö tekee Pariisissa yhteistyötä Institut finlandais’n kanssa. Instituutti pyrkii tarjoamaan säätiön taiteilijoille mahdollisuuksia verkostoitua paikallisten taide- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa. Lisätietoa yhteistyöstä saa hakulomakkeesta.

Valinnassa painotetaan työsuunnitelman laatua ja taiteilijan omaa motivaatiota.

Lisätietoa säätiöstä ja Citéstä sekä sähköinen hakulomake ovat saatavilla tästä linkistä

Hakulomake aukeaa 1.3. ja on lähetettävä 31.3.2022 klo 16.00 mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.