Takaisin artikkeleihin

Tallinnan arkkitehtuuribiennaalin 2024 kuraattorihaku on avoinna

DL: 04.04.2023

Värikäs, puinen rakennelma.

Tõnu Tunnel

Viron arkkitehtuurikeskus on käynnistänyt seitsemännen kansainvälisen Tallinnan arkkitehtuuribiennaalin (TAB 2024) kuraattorihaun pääkuraattorin ja kuraattoriryhmän valitsemiseksi ja nimittämiseksi.

Tallinnan arkkitehtuuribiennaali TAB 2024 järjestetään Tallinnassa syyskuusta marraskuuhun 2024. Biennaali käsittelee arkkitehtuurin ajankohtaisia kysymyksiä ja syventyy alan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Tapahtuma koostuu kuraattoriryhmän kuratoimasta pääohjelmasta ja erillisestä TAB-satelliittiohjelmasta.

TAB 2024 -kuraattorikilpailun voittajatiimin tulee esittää ajatuksiaan arkkitehtuurin lisäksi myös koko yhteiskunnan kannalta. Kuraattorin tehtävänä on valita ja kehittää biennaalin teema, luoda ja kuratoida sisältöä sekä tuoda näyttelyyn ja symposiumiin osallistujia.

Kilpailussa on kaksi vaihetta. Ensimmäisessä vaiheessa osallistujat jättävät kirjallisen ehdotuksen, ja toisessa vaiheessa ehdotukset esitellään suullisesti tuomaristolle.

Lähetetyt ehdotukset arvioidaan seuraavien kriteerien perusteella:

  • Aiheen merkityksellisyys ja lähestymistavan omaperäisyys;
  • kilpailusääntöjen noudattaminen;
  • kuraattorin näkemyksen toteutettavuus;
  • ryhmän kokemus, kyvyt ja ammattitaito;
  • paikallisten virolaisten arkkitehtien osallistuminen ohjelman eri osiin ja yleisöön.

Ehdotukset tulee jättää sähköpostitse osoitteeseen info@tab.ee 4.4.2023 klo 20 mennessä. Lue lisää kuraattorihausta tästä linkistä.