Takaisin artikkeleihin

Venetsian arkkitehtuuribiennaali 22.5.–21.11.

Sininen paviljonkirakennus, jonka edessä teksti Finlandia

Venetsian arkkitehtuuribiennaali
LA 22.5.– SU 21.11.
Venetsia, Italia

Venetsian biennaalin 17. kansainvälinen arkkitehtuurinäyttely on avoinna yleisölle 22.5.–21.11.2021. Kuraattorina toimii Hashim Sarkis, jonka näyttelylle valitsema teema “How will we live together?” on ajankohtaisempi kuin koskaan. Lue lisää biennaalin verkkosivuilta tästä linkistä.

Suomen paviljongin New Standards -näyttelyn on kuratoinut Aalto-yliopiston opettaja-tutkija-kolmikko Laura Berger, Philip Tidwell ja Kristo Vesikansa. Näyttely tarkastelee historian hetkeä, jolloin arkkitehdit ja teollisuusyritykset ryhtyivät yhdessä ratkaisemaan polttavaa kysymystä Karjalan evakkojen asuttamiseksi. Sodan keskellä kehitetyt esivalmistetut talot uudistivat Suomen rakennusteollisuutta ja johtivat maailmanlaajuiseen vientiin: Puutalo Oy:n taloja vietiin 1940- ja -50-luvuilla yli 50 maahan. Aikakausi muokkasi voimakkaasti suomalaista asumisen maisemaa. Lue lisää näyttelyn verkkosivuilta tästä linkistä.

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo toimii nyt toista kertaa opetus- ja kulttuuriministeriön nimittämänä Suomen paviljongin komissaarina arkkitehtuuribiennaalissa. Vuoden 2020 näyttelykonseptista järjestettiin avoin haku, ja näyttelykonsepti julkistettiin joulukuussa 2019.

Pohjoismaisesta paviljongista vastaavat yhdessä Suomen Arkkitehtuurimuseo, Ruotsin arkkitehtuuri- ja designkeskus ArkDes ja Norjan kansallismuseo. Vuoden 2021 näyttelyn tuottaa Norja, ja sen on kuratoinut Martin Braathen. Näyttely What we share esittelee arkkitehtitoimisto Helen&Hardin suunnitteleman esimerkin pohjoismaisesta demokratiasta, yhteisöllisestä asumisesta ja ekologisesti kestävästä puuarkkitehtuurista. 

Jaa tämä artikkeli