Takaisin artikkeleihin

Venetsian arkkitehtuuribiennaalin 2020 avajaiset siirtyvät toukokuulta elokuulle

Keltainen teksti "How will wi live together?" kirjavalla, kollaasimaisella taustalla. Venetsian arkkitehtuuribiennaalin vuoden 2020 ilme.

kuva: La Biennale di Venezia

Hashim Sarkisin kuratoima arkkitehtuuribiennaali ”How will we live together?” järjestetään Venetsiassa 29.8.–29.11. Alun perin toukokuun lopulle suunnitellut kutsuvieraiden preview-päivät ovat nyt 27.–28.8. 

Biennaaliorganisaation tiedotteen mukaan Venetsian arkkitehtuuribiennaalin avajaiset siirretään useiden maiden liikkuvuuden rajoittamista koskevien suositusten johdosta. Tämänhetkinen tilanne vaikeuttaisi niin näyttelyiden pystyttämistä kuin avajaisvieraiden osallistumista alkuperäisenä avajaisajankohtana toukokuussa. Biennaalissa on mukana tekijöitä ja instituutioita yli 60 maasta. 

Venetsian biennaalin 17. kansainvälisen arkkitehtuurinäyttelyn oli tarkoitus aueta yleisölle 23. toukokuuta. Koska maailmanlaajuiseksi levinneen virustilanteen kehittymistä ei voida ennustaa, biennaaliorganisaatio on päättänyt siirtää avajaisia reilusti, kolme kuukautta. Arkkitehtuuribiennaali sulkeutuu alkuperäisen aikataulun mukaisesti marraskuun lopussa. Puolivuotiseksi suunniteltu tapahtuma lyhenee siten kolmen kuukauden kestoiseksi ja on avoinna 29.8.–29.11.2020.

Suomen paviljongin näyttelyvalmisteluihin muutos ei suuresti vaikuta. Laura Bergerin, Philip Tidwellin ja Kristo Vesikansan kuratoiman New Standards -näyttelyn kutsuvierasavajaisten ajankohta elokuun lopussa ilmoitetaan myöhemmin. Yleisölle näyttely aukeaa 29. elokuuta. 

Lue lisää Suomen paviljongin näyttelystä sivuillamme tästä.

Biennale Architettura 2020
17. kansainvälinen arkkitehtuurinäyttely ’How will we live together?’
avoinna yleisölle 29.8.–29.11.2020
preview-päivät 27.–28.8.2020

Jaa tämä artikkeli