Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

verkkotapahtuma

3A Talks: AD-museo ja osallistava arkkitehtuurikilpailu

Kuva satamasta

Lokakuun 3A Talks pureutuu uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelukilpailun muotoon ja mahdollisuuksiin.

Suunnittelualoilla käytetään nykyään erilaisia osallistamis- ja yhteissuunnittelumenetelmiä. Onko menetelmiä ja malleja mahdollista hyödyntää myös arkkitehtuurikilpailuissa?

SAFA:n kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Kasmir Jolma, arkkitehti Elina Koivisto, professori Pirjo Sanaksenaho ja arkkitehti Tuomas Silvennoinen keskustelevat osallistamisen ja yhteissuunnittelun mahdollisuuksista tulevassa kilpailussa. Keskustelun moderoi museoprojektin hankejohtaja, Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön toimitusjohtaja Kaarina Gould.

Keskustelun alustajana toimii kulttuuristrategi David van der Leer, joka johtaa DVDL-toimistoa New Yorkissa. Alustuksessaan van der Leer nostaa esiin kiinnostavia kilpailumalleja eri puolilta maailmaa. DVDL:lla on pitkä kokemus yhteistyöstä erilaisten museoiden, kulttuuri-instituutioiden ja arkkitehtuurihankkeiden kanssa.

AD-museo on nyt hankesuunnitteluvaiheessa. Tavoitteena on, että museon päärahoittajat tekisivät päätöksen museon toteutuksesta kevään 2023 aikana. Jos päätös on myönteinen, museorakennuksen suunnittelukilpailu käynnistyy myöhemmin samana vuonna. Kilpailun järjestää Helsingin kaupungin ja Suomen valtion museohanketta varten perustama kiinteistöosakeyhtiö.

Museorakennus tulee sijoittumaan Helsingin Eteläsatamaan. Museota ympäröivästä Makasiinirannan alueesta on parhaillaan käynnissä kansainvälinen laatu- ja konseptikilpailu, jossa ei oteta kantaa museorakennukseen.

Verkkotapahtuma on kaikille avoin, mutta toivomme ennakkoilmoittautumista. Osallistujat voivat esittää tilaisuudessa kysymyksiä ja puheenvuoroja. Tapahtumaan pääset tästä linkistä. 

AD-museohanketta voi seurata hankkeen verkkosivuilla ja uutiskirjeessä.

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL järjestävät joka kuukauden toisena tiistaina kaikille avoimen 3A Talks-tapahtuman. Lokakuun 3A Talks järjestetään yhdessä AD-museohankkeen kanssa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Arava - arkkitehtuurikirjan julkaisutilaisuus

24.04.2024 16:00–17:00