Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Vuosali, Kulttuurikeskus Vuotalo
Mosaiikkitori 2, Helsinki

Järjestäjä

Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo

A&DO-hankkeen päätösseminaari

Nainen, jolla on sylissään vauva. Kasvoja ei näy

Arkkitehtuurimuseo

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon A&DO-hankkeen Vuotalossa järjestettävä päätösseminaari on nimeltään Tekijä, kokija, oppija – museot uutta yleisösuhdetta rakentamassa.

Arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen A&DO-hankkeen päätösseminaari pidetään Vuotalossa 1.11.2023. Seminaarissa perehdytään laaja‐alaisesti siihen, miten arkkitehtuuria ja muotoilua voi lähestyä luovan kriittisesti. Tapahtumaan sisältyy työpajoja, joissa seminaarin osanottajat voivat itse olla aktiivisia toimijoita. Tapahtuma on maksuton, ja esityksiä on suomeksi ja englanniksi.

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteishanke, jolle Suomen kulttuurirahasto myönsi Museovisio-apurahan. Hankkeen aikana on rakentunut koko maan kattava arkkitehtuuri- ja muotoilukasvattajien verkosto. Hankkeeseen liittyvä konttinäyttely A&DO Labra on kiertänyt Suomea vuosina 2021–2023 esitellen museoiden kokoelmaesineiden rinnalla paikallisten yhteisöjen kanssa valittuja esimerkkejä alueen suunnittelusta. Kiertomatka päättyy Helsingin Vuosaareen, missä Labra oli ensin esillä elo-syyskuussa 2023 ja päätösseminaari pidetään.

Seminaarin ensimmäisessä osassa sukelletaan yhteiskehittämisen teemoihin. Aamun aikana kuullaan Helsingin suurimman kaupunginosan Vuosaaren yhteiskehittämisestä ja pohditaan A&DO-hankkeen esimerkin pohjalta, mitä voidaan saavuttaa, kun asiantuntijuus on jaettua.

Kansainvälistä näkökulmaa aiheeseen antavat Head of Learning Joanna Mawdsley V&A Dundeesta sekä Lead Curator / Learning and Interpretation Keri Ryan M+-museosta Hong Kongista. Sekä V&A Dundee että M+ ovat menestyksekkäästi rakentaneet ja tukeneet yhteisöjä.

Suomen kulttuurirahaston tukeman Museovisio-hankkeen tavoitteena on ollut uudistaa museoita aikaisempaa kiinnostavimmiksi, houkuttelevimmiksi ja paremmin tietoa välittäviksi. Seminaarin lopuksi arvioidaan, miten tavoitteissa on onnistuttu. Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteinen A&DO-hanke ja Museo Leikki antavat innostavan esimerkin siitä, millaisia toimintatapoja Museovisio-apurahan turvin on voitu kehittää.

Lisää tietoa löydät täältä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Raaka/Aine – Arvo, jäte ja Uusi paikallinen

15.04.2024 14:00–16:00

ArkMuoto 2024 -päätapahtuma: Hyvässä tilassa

21.05.2024 13:00–18:30

Maisema-arkkitehtuuripäivä 2024

04.10.2024–05.10.2024