Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

verkossa

Järjestäjä

Aalto-yliopisto ja Arkkitehtuurimuseo

Architecture Speaks: Grand Huit

Kolme naista katsovat kameraan

Grand Huit

Aalto-yliopiston ja Arkkitehtuurimuseon kansainvälinen luentosarja kiinnittää tänä vuonna huomiota arkkitehdin rooliin yhteiskunnassa. Neljännen luennon pitää ranskalainen Grand Huit -osuuskunta.

Clara Simay, Julia Turpin ja Marine Kerboua ovat arkkitehteja ja aktivisteja, jotka ovat erikoistuneet kestävyyteen ja sosiaalisiin kysymyksiin. He ovat ranskalaisen Grand Huit -osuuskunnan perustajia, joka kokoaa yhteen arkkitehteja, maisema-arkkitehteja ja kaupunkitutkijoita toteuttamaan solidaarisuuteen ja kiertotalouteen keskittyviä projekteja. Ryhmä on perustanut esimerkiksi Ferme du Rail -nimisen paikan Pariisiin, joka yhdistää asumisen ja maataloustoiminnan. Osuuskunta järjestää ammattilaisille suunnattuja koulutuksia liittyen ekologiaan ja kiertotalouteen paikallisilla alueilla.

”Vastuuta kantava ryhmä aktivisteja (Grand Huit) on onnistuneesti toteuttanut muun muassa kaupunkiviljelyprojekteja Pariisin esikaupunkien kodittomille”, kuvailee Architecture Speaks! -luentosarjan kuraattori Jenni Reuter.

Aalto-yliopiston ja Arkkitehtuurimuseon yhteinen Architecture Speaks! -luentosarja on esitellyt arkkitehtuurin ajankohtaisia ilmiöitä jo yhdeksän vuoden ajan. Luentosarjan 9. kaudella kuullaan kuuden arkkitehdin tai arkkitehtiryhmän luennot.

Tapahtuma järjestetään Zoom-verkkoluentona, ja se vaatii ennakkoilmoittautumisen. Lisätietoa ja ilmoittautuminen tästä linkistä.

Tutustu luentosarjan muihin osiin tästä.