Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

verkossa

Järjestäjä

Aalto-yliopisto ja Arkkitehtuurimuseo

Architecture Speaks: Marina Tabassum

Nainen katsoo kameraan

Asif Salman

Aalto-yliopiston ja Arkkitehtuurimuseon kansainvälinen luentosarja kiinnittää tänä vuonna huomiota arkkitehdin rooliin yhteiskunnassa. Kolmannen luennon pitää Marina Tabassum.

Bangladeshilainen Marina Tabassum on suunnittelua ja opetustyötä tekevä arkkitehti. Hänen nimeään kantavan toimiston projekteihin lukeutuu mukaan Bait Ur Rouf -moskeija, jossa on haastettu perinteistä moskeijarakentamista ja joka toimii myös turvapaikkana Dhakan syrjäseudulla. Maria Tabassum on Delftin teknillisen yliopiston professori sekä Münchenin yliopiston kunniatohtori, joka on opettanut arkkitehtuuria Yhdysvalloissa ja Bangladeshissa. Opetustyön lisäksi Tabassum on ollut mukana eri toimielimissä ja järjestöissä.

”Hän (Marina Tabassum) suunnittelee paikkaan sidottua arkkitehtuuria ja kiinnittää erityistä huomiota ilmastoon, kontekstiin ja historiaan. Marina Tabassumin aistilliset rakennut tuntuvat ajattomilta ja iättömiltä”, kuvailee Architecture Speaks! -luentosarjan kuraattori Jenni Reuter.

Aalto-yliopiston ja Arkkitehtuurimuseon yhteinen Architecture Speaks! -luentosarja on esitellyt arkkitehtuurin ajankohtaisia ilmiöitä jo yhdeksän vuoden ajan. Luentosarjan 9. kaudella kuullaan kuuden arkkitehdin tai arkkitehtiryhmän luennot.

Tapahtuma järjestetään Zoom-verkkoluentona, ja se vaatii ennakkoilmoittautumisen. Lisätietoa ja ilmoittautuminen tästä linkistä.

Tutustu luentosarjan muihin osiin tästä.