Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Zoom Webinar
Verkkotapahtuma

Järjestäjä

Arkkitehtuurimuseo, Aalto-yliopisto

Architecture Speaks: Quintus Miller – Miller & Maranta

Kuvituskuva

Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston yhteinen Architecture Speaks -luentosarja nykyarkkitehtuurista jatkuu marraskuussa 2022. Kuusi kansainvälistä kutsuvierasluennoitsijaa avaa ajankohtaisia näkökulmia arkkitehtuuriin oman työnsä pohjalta.

Quintus Miller valmistui arkkitehdiksi Sveitsin valtiollisesta teknillisestä korkeakoulusta (ETH Zürich) 1987. Hän perusti oman Miller & Maranta -toimistonsa arkkitehti Paola Marannan kanssa 1994. Miller on työskennellyt Mendrision arkkitehtuuriakatemian (AAM) professorina vuodesta 2009. Hän on myös toiminut vierailevana professorina useissa yliopistoissa (EPF Lausanne, AAM, ETH Zürich) Quintus Miller on vaikuttanut useissa kaupungeissa ja on osallistunut muun muassa Zürichin ja Baselin kaupunkien historiallisen säilyttämisen suunnitteluun. Vuonna 2013 he saivat Prix Meret Oppenheim -palkinnon Sveitsin liittovaltion kulttuurivirastolta.

”Miller & Maranta edustavat sveitsiläistä arkkitehtuuriperinnettä, jossa suunnittelu alkaa paikasta ja tunnelmasta. Rakennusten toteutuksessa ei tingitä työn laadusta tai käsityöstä”, kuvailee luentosarjan kuraattori Jenni Reuter.

Tapahtuma vaatii ennakkoilmoittautumisen. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkin löydät täältä.