Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Verkossa

Järjestäjä

Aalto-yliopisto ja Arkkitehtuurimuseo

Architecture Speaks: Rozana Montiel

Nainen, joka seisoo seinää vasten

Sandra Pereznieto

Aalto-yliopiston ja Arkkitehtuurimuseon kansainvälinen luentosarja kiinnittää tänä vuonna huomiota arkkitehdin rooliin yhteiskunnassa. Ensimmäisen luennon pitää Rozana Montiel.

Rozana Montiel on palkittu meksikolainen arkkitehti, jonka töitä on ollut esillä muun muassa Venetsian Arkkitehtuuribiennaalissa vuosina 2016 ja 2018. Hän on työskennellyt tunnetuissa yliopistoissa työelämäprofessorina, kuten Kolumbian yliopistossa vuonna 2023. Montielin nimeä kantava toimisto on erikoistunut arkkitehtuurisuunnitteluun, tilan taiteelliseen uudelleenkäsitteellistämiseen sekä tekijänoikeusvapauteen. Toimisto työskentelee eri mittakaavoissa aina julkisen tilan suunnittelusta taideinstallaatiohin.

”Hänellä on leikkisä, materiaaliherkkä ja rento tapa suhtautua taiteeseen. Rozana Montiel on urallaan inspiroivalla tavalla pystynyt yhdistämään opetusta ja suunnittelutyötä”, kuvailee Architecture Speaks! -luentosarjan kuraattori Jenni Reuter.

Aalto-yliopiston ja Arkkitehtuurimuseon yhteinen Architecture Speaks! -luentosarja on esitellyt arkkitehtuurin ajankohtaisia ilmiöitä jo yhdeksän vuoden ajan. Luentosarjan 9. kaudella kuullaan kuuden arkkitehdin tai arkkitehtiryhmän luennot.

Tapahtuma järjestetään Zoom-verkkoluentona, ja se vaatii ennakkoilmoittautumisen. Lisätietoa ja ilmoittautuminen tästä linkistä.

Tutustu luentosarjan muihin osiin tästä.