Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Verkkotapahtuma

Järjestäjä

Archinfo, Finnish Design Info, Fashion Finland

From Forest to Production – Puu suomalaisessa arkkitehtuurissa, muotoilussa ja muodissa

Lähikuva talon nurkasta, jossa iso ikkuna. Sisällä jakkara ja sänky, ulkona kallioinen metsämaisema.

Studio Puisto / kuva: Marc Goodwin

Webinaarissa kuullaan ajatuksia metsästä, puusta ja puun mahdollisuuksista suunnittelualoilla.

Paneelikeskustelussa puun erilaisia käyttömahdollisuuksia pohtivat kolme puuta eri näkökulmista tarkastelevaa asiantuntijaa.

Aalto-yliopistossa puuarkkitehtuurin opettajana toimiva arkkitehti Jaakko Torvinen on suunnitellut kansainvälistäkin huomiota osakseen saaneen Pikku-Finlandia -tapahtumapaviljongin.

Useita pitkäikäisiä ja palkittuja tuotteita ja sisätiloja suunnitellut muotoilija ja sisustusarkkitehti Antti Olin toimii huonekaluyritys Iskun muotoilujohtajana.

Innovaatiojohtaja Olli Kähkönen on yksi Nordic Bioproducts Groupin perustajista. Yritys kehittää uusia biomateriaaleja prosessilla, joka mahdollistaa edullisen ja ympäristöystävällisen tavan tuottaa mikrokiteistä selluloosaa.

Keskustelun moderoi Archinfon viestintäpäällikkö, arkkitehti Miina Jutila, joka työskentelee parhaillaan puuarkkitehtuurin kansainvälistä tunnettuutta tukevan hankkeen parissa.

Metsä on suomalaisille tärkeä elinkeino, mutta se on paljon muutakin: metsä on osa suomalaista sielunmaisemaa. Filosofian tohtori ja ympäristöestetiikan tutkija Jukka Mikkonen avaa alustuksessaan näkökulmia metsän moniin merkityksiin.

Archinfon järjestämä webinaari on osa Archinfon, Finnish Design Infon ja Fashion Finlandin yhteistä tapahtumasarjaa, joka nostaa esiin näiden kolmen suunnittelualan välisiä yhteneväisyyksiä ja synergian mahdollisuuksia.

Tilaisuus on englanninkielinen ja kaikille avoin.

Seuraa verkkotapahtumaa ja osallistu keskusteluun chatissa Archinfon Youtube-kanavalla.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Morbus Aboensis – kaupunkimaiseman muutos 1960-luvulta nykypäivään

12.06.2024 17:00–19:00