Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Palazzo Trevisan degli Ulivi
Campo San Agnese, Dorsoduro, Venetsia

Järjestäjä

Archinfo, The Dry Collective

Registration

Huussi – The urban solution

Lastenkirjamainen piirros merenrantakaupungista ylhäältä päin, reunoilla viemärikaavioita.

hplus.helsingborg.se

Archinfo järjestää yhdessä The Dry Collectiven kanssa keskustelun, jossa tutustutaan uusiin urbaanin mittakaavan sanitaatioratkaisuihin. Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa järjestettävien Pavilion Days -tapahtumapäivien ohjelmaan sisältyvä tapahtuma alkaa kello 18 Venetsian aikaa (19 Suomen aikaa).

Suomen paviljongin Huussi – Imagining the future history of sanitation -näyttely kyseenalaistaa itsestään selvänä pitämämme saniteettiratkaisun, vesi-wc:n, ja kysyy, onko nykypäivänä, kun vedenpuute on globaali ongelma, enää perusteltua käyttää 30 prosenttia vedestämme ulosteiden alas huuhtelemiseen. Vallitseva saniteettijärjestelmämme myös hukkaa jätösten sisältämät ravinteet, jotka voitaisiin oikealla tavalla käsiteltyinä hyödyntää lannoitteena

Näyttely kertoo, että vaihtoehtoisia saniteettiratkaisuja olisi olemassa. Euroopassa on jo tehty useita kaupunkimittakaavan kokeiluja erilaisista järjestelmistä, jotka kuluttavat huomattavasti vähemmän vettä ja kierrättävät ravinteet. Yksi näistä pilottihankkeista on Helsingborgin Oceanhamnen Ruotsissa.

The urban solution -keskustelussa Helsingborgin hankkeesta kertoo Reco Labin Amanda Haux, joka esittelee innovatiiviseen infrastuktuuriin perustuvaa uutta ekologista kaupunginosaa. Oceanhamnenissa on muun muassa käytössä alipaineistettu saniteettijärjestelmä, joka kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä kuin tavanomainen vesi-wc, sekä jätevedet erotteleva Tre rör ut -viemärijärjestelmä.

Globaalin näkökulman keskusteluun tuo UN-Habitatin Nepalin-toimipisteen vesi-, santaatio- ja hygieniatoimintojen (WASH) johtaja Sudha Shrestha. Sosiologitaustainen Shrestha pyrkii työssään edistämään vesi- ja sanitaatiopalveluita kaikille, kaikkialla ja aina. Hän osallistuu keskusteluun etäyhteydellä ja kommentoi Huussi-näyttelyn esiin nostamia näkökulmia ja eurooppalaisia kaupunkimittakaavan kokeiluja.

Keskustelun alustaa ja sitä ohjaa Huussi-näyttelyn kuraattori Arja Renell The Dry Collectivesta.

Ilta jatkuu virvokkeilla ja Finimalize this! -keskustelulla (lue lisää tästä). Miniseminaari päättyy noin kello 20.30 (CET).

Tapahtumapaikkana on Sveitsin paviljongista vastaavan Pro Helvetian ja Sveitsin konsulaatin hallinnoima 1400-luvun kaupunkipalatsi Palazzo Trevisan degli Ulivi Venetsian Dorsodurossa. Tilaisuutta voi seurata myös verkossa: 

Linkki livestreamiin

Huom! Tapahtuma alkaa kello 19 Suomen aikaa.

Lue lisää Pavilion Days -tapahtumasta

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Save the date: Apoli-päivää vietetään 25.9. Lahden kaupungintalolla

25.09.2024 00:00–00:00

Maisema-arkkitehtuuripäivä 2024

04.10.2024–05.10.2024