Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Mechelininkatu 23
Mechelininkatu 23, Helsinki

Järjestäjä

RaivioBumann, Parkly, Open House Helsinki

Mission Neighbourhood -kirjajulkistus

arkkitehtuurikirjan kansi

Open House Helsinki

Mission Neighbourhood - (Re)forming Communities -kirja julkaistaan Suomessa osana Open House Helsingin -ohjelmistoa.

Naapurustot ovat paikallisyhteisöjen ja jokapäiväisen elämän kehys. Silti naapurustojen muodostamat monimutkaiset fyysiset ja sosiaaliset suhteet saavat harvoin ansaitsemaansa huomiota poliittisessa päätöksenteossa tai kaupunkisuunnittelussa. Mission Neighbourhood - (Re)forming Communities -teoksessa on yli 30 kirjoitusta, joita ovat kirjoittaneet arvostetut arkkitehdit, tutkijat, aktivistit, rakennuttajat ja virkamiehet. Kirja tarjoaa uusia näkökulmia siihen, kuinka voidaan muodostaa kestävämpiä ja iloisempia naapurustoja.

Kirjassa tarkastellaan aikamme keskeisiä kysymyksiä naapurustojen näkökulmasta aina sosiaalisesta infrastruktuurista luontoon, biologiseen monimuotoisuuteen, liikkuvuuteen ja kaupunkien hallintoon. Kirja pyrkii innostamaan muutokseen ja tarjoaa runsaasti erilaisia käytäntöjä, näkökulmia ja neuvoja.

Open House Helsingin ohjelmistoon kuuluva tapahtuma on Mission Neighbourhood -kirjan virallinen julkistamistilaisuus Suomessa. Tilaisuudessa Christian Pagh, Oslon arkkitehtuuritriennaalin johtaja ja pääkuraattori sekä yksi kirjan päätoimittajista, esittelee kirjan taustaa, konseptia ja keskeisiä teemoja. Lisäksi kuulemme kommentteja Helsingin kaupungin designjohtajalta Hanna Harrissilta, joka on osallistunut kirjan kirjoittamiseen. Lyhyen esittelyn pitää myös Päivi Raivio, suunnittelija ja Parklyn toinen perustaja. Parkly on yksi Oslon arkkitehtuuritriennaalin Neighbourhood Indexiin valituista työkaluista.

Tilaisuudessa kuullaan Christian Paghin, Hanna Harrisin ja Päivi Raivion alustukset ja puheenvuorot. Tapahtumaan tulee ilmoittautua 10. toukokuuta mennessä osoitteeseen: paivi@raiviobumann.com.

Kirjanjulkistus on osa 16.–19.5. järjestettävää Open House Helsinki -ohjelmaa. Lisätietoja englanninkielisestä kirjanjulkistustapahtumasta löydät täältä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Morbus Aboensis – kaupunkimaiseman muutos 1960-luvulta nykypäivään

12.06.2024 17:00–19:00