Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Gare Maritime
Rue Picard 11, Bryssel, Belgia

Järjestäjä

Euroopan Komissio

New European Bauhaus -festivaali

Tapahtuman kuvituskuva

Festivaali järjestetään hybriditapahtumana. Brysselissä pidettävän päätapahtuman lisäksi festivaalilla on oheistapahtumia eri puolilla Eurooppaa.

Uusi eurooppalainen Bauhaus on EU:n aloite, joka tuo kulttuurisen ulottuvuuden vihreän kehityksen ohjelmaan. Osana aloitetta tänä vuonna järjestetään ensimmäisen kerran New European Bauhaus -festivaali, joka kutsuu eri alojen ihmisiä visioimaan tulevaisuuden tieteen, taiteen, suunnittelun politiikan, arkkitehtuurin ja tekniikan mahdollisuuksia. Festivaalin pääteemoja ovat kauneus, kestävyys ja osallisuus, ja sen ohjelmisto tarjoaa luentoja, keskusteluja, taiteellisia esityksiä, näyttelyitä ja verkostoitumismahdollisuuksia.

Taiteen, tieteen tai tekniikan ammattilaiset esittelevät osaamistaan Brysselissä messuilla (Fair) ja juhlilla (Fest). Festivaalin konferenssiosuus on nimeltään Forum. Brysselin lisäksi ympäri Eurooppaa järjestetään paikallisia tapahtumia osana festivaalin satelliittiohjelmistoa.

Fair-messuilla näytteilleasettajat esittelevät projektejaan tai prototyyppejä, jotka tukevat Uusi eurooppalaisen Bauhaus -aloitteen tavoitteita. Näytteilleasettajille tarjotaan mahdollisuus verkostoitua ja tavata mahdollisia sijoittajia. Messuohjelmaa voi seurata myös digitaalisella alustalla. ​

Fest-osuudessa Brysselissä esillä ovat eri taiteenalojen ammattilaiset. Ympäri kaupunkia on tarjolla kulttuuri- ja taideohjelmaa, näyttelyitä sekä yleisötyöpajoja ja -tapahtumia. Lauantaina ja sunnuntaina on ohjelmaa erityisesti lapsiperheille.

Brysselissä järjestettävä Forum tarjoaa huippupuhujien lisäksi yleisölle tilaisuuden vaihtaa näkemyksiä ja keskustella Uuden eurooppalaiseen Bauhausin teemoista. Forumin puhujia ovat esimerkiksi arkkitehdit Francis Kéré, Shigeru Ban ja Rem Koolhaas. Tilaisuuden avauskeskustelussa mukana ovat muun muassa Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola. Ohjelma on katsottavissa myös verkon välityksellä.

Tutustu festivaalin ohjelmistoon tästä.

Lue lisää suomalaisten osallistumisesta festivaaleille tästä.

Uusi eurooppalainen Bauhaus on EU:n aloite, joka tukee kestävien ja kauniiden tilojen ja tuotteiden luomista. Sen tavoitteena on edistää uutta elämäntapaa, jossa tyylikkyys tukee kestävyyttä ja vauhdittaa vihreää siirtymää niin rakennetuissa kuin muotoiluissa ympäristöissämme.