Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

verkossa
verkossa

Järjestäjä

Koneen Säätiö, Tampereen yliopisto, Archinfo, Taike, Porin kaupunki

Follow the live broadcast on YouTube

Raaka/Aine – Arvo, jäte ja Uusi paikallinen

Tapahtuman kuvituskuva

RE/SOURCE on New European Bauhaus -festivaalin sateliittitapahtuma, joka järjestetään Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla maanataina 15. huhtikuuta.

Jälkifossiilinen elämäntapa vaatii kokonaisvaltaista uudelleenajattelua. Vakiintuneet instituutiot hakevat rooliaan tässä uudessa todellisuudessa. Tämä tapahtuma on osa pyrkimystä etsiä polkuja yhteistyölle eri tieteenalojen välillä, ja avata keskustelua siitä, kuinka eri tutkimusalat voivat tukea toisiaan tuntemattomaan tulevaan suunnistamisessa.

Tässä keskustelussa tuodaan keskiöön se, mikä on jätetty, hylätty tai tuomittu arvottomaksi. Kuinka meidän täytyy ajatella resurssin käsitettä uudestaan? Kuinka resurssin käsite yhdistää arkkitehtuuria, taidekenttää ja yhteiskuntatieteitä? Millaista roolia paikka/paikallisuus näyttelee maailmassa, jossa arvon ja jätteen käsitteet muovataan uusiksi? Mistä ja miten syntyy arvoa, kun huomio kiinnitetään siihen, mikä on työnnetty sivuun?

Tapahtuma yhdistää useiden eri tutkimus- ja kehitysprosessesien intressejä, resursseja ja arvovirtoja kokeellisessa ympäristössä.

Tämä yhteistyössä Archinfon kanssa järjestettävä New European Bauhaus Festivalin satelliittitapahtuma lähetetään suorana YouTubessa, tapahtumapaikan verkkosivuilla ja New European Bauhaus Festivalin kanavilla.

Tutustu tapahtumaan tästä linkistä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Arkkitehtuuripolitiikkaa kasvun jälkeen

17.04.2024 13:00–16:00

ArkMuoto 2024 -päätapahtuma: Hyvässä tilassa

21.05.2024 13:00–18:30

Maisema-arkkitehtuuripäivä 2024

04.10.2024–05.10.2024