Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Paimion parantola
Alvar Aallontie 275, Paimio

Järjestäjä

Paimion parantola

Spirit of Paimio -konferenssi

Keltaiset portaat, jossa on kaide

Paimion parantola -säätiön ensimmäinen Spirit of Paimio -konferenssi järjestetään maanantaina 16.10. Paimion parantolassa. Tapahtuma tuo yhteen vaikuttajia arkkitehtuurin, median, tieteen, tutkimuksen, teknologian, kulttuurin sekä liike-elämän alueilta ja rakentaa Aallon ajattelun hengessä välittävämpää ja kestävämpää yhteiskuntaa. Konferenssi on maksullinen ja järjestetään englanniksi.

Valmistuessaan 90 vuotta sitten Alvar ja Aino Aallon suunnittelema Paimion parantola nousi toivon ja modernismin kansainväliseksi symboliksi. Arkkitehtien, käsityömestarien, lääketieteen tutkijoiden ja luonnonvoimien välisenä yhteistyönä syntynyt Paimion parantola luotiin aikansa edistyneimmäksi, eteenpäin katsovaksi lääketieteelliseksi instrumentiksi. Tänään parantola on paljon enemmän – se on julistus arkkitehtuurista, joka korostaa empatiaa, välittämistä ja inhimillisyyttä.

Spirit of Paimio ei ole yksittäinen tapahtuma, vaan se on aloitus laajemmalle ja jatkuvasti kehittyvälle vuoropuhelulle, jonka toivomme vaikuttavan ja inspiroivan yhteisöjä ja ammattilaisia ympäri maailmaa.

Konferenssin keynote-puheenvuorot esittävät arkkitehti Lyndon Neri (Neri&Hu), taiteellinen johtaja Hans-Ulrich Obrist (Serpentine Galleries), arkkitehti Juhani Pallasmaa, toimitusjohtaja Beatrice Galilee (The World Around), toimitusjohtaja Susanna Pettersson (Suomen Kulttuurirahasto), johtaja Otto Lowe (Factum Foundation), luova johtaja Nicolay Boyadjiev (Rearc) ja designer Sofia Pia Belenky (Space Caviar) sekä kuraattori Joseph Grima (Paimion parantola Instituutti).

Lisää tietoa löydät täältä. 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

16. Alvar Aalto -symposium: Arkkitehtuurin painoarvo

22.08.2024–23.08.2024

Symposium: Färsaarten Nordic House 40 vuotta

18.09.2024 09:00–17:00