Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Tampere

Järjestäjä

TAD ry

TAD Week 2023

Katunäkymä vanhojen punatiilisten talojen välissä, teollisuustunnelmaa, mainoskylttejä, ihmisiä.

Laura Vanzo / Visit Tampere

Tämän vuoden TAD Week järjestetään 29.9.–6.10. Tapahtuma tuo yhteen ajankohtaisesta kaupunkikulttuurista, arkkitehtuurista ja muotoilusta kiinnostuneita kaupunkilaisia, opiskelijoita ja arkkitehteja.

TAD Weekin näyttelyissä on esillä laaja kattaus eri materiaaleilla ja tekniikoilla toteutettua käsityömuotoilua, biotuotemuotoilua, sisään astuttavia installaatioita, valokuvia ja piirustuksia. Esillä on lisäksi musiikin visuaalisuutta, värien sointia sekä ukrainalaisen satumaailman nukkeja.

Arkkitehtuurimuseon näyttelyt Sanastelu, luonnostelu, kuvittelu – Reima Pietilän luonnoksia ja aforismeja sekä MORFOLOGIA URBANISMI juhlistavat akateemikko Reima Pietilän syntymän 100-vuotisjuhlavuotta.

Reima Pietilän 100-vuotisjuhlavuoden seminaarin ohjelmassa 4.10. on puheenvuorojen lisäksi paneelikeskustelu, jonka moderaattorina toimii arkkitehtuurin historian professori Olli-Paavo Koponen.

Kauppahallit kaupunkikulttuurin muutoksessa -kierroksella Tampereen kauppahallissa kuullaan, millaisia yksityiskohtia kätkeytyy jugendhenkisen rakennuksen arkkitehtuuriin ja sen kunnostamiseen.

Vuoden 2023 valtakunnallista Apoli-päivää vietetään 29.9. osana TAD Weekiä. Nyt toista kertaa järjestettävän Apoli-päivän teemana on paikallinen arkkitehtuuripolitiikka ja paikallisapolien eri tasot, muodot ja toimijat. Päivän aikana kuullaan myös Tampereen uudesta arkkitehtuuriohjelmasta.

TAD Weekin muotoilun päätapahtumassa, Muotoilun iltapäivässä, alan ammattilaiset jakavat kokemuksiaan ja näkemyksiään muotoilun saralta.

Tapahtumaviikko huipentuu Architecture and Cities in Transition -seminaariin, jossa nähdään kansainvälisiä arkkitehtuurin huippunimiä ja alan suomalaisia vaikuttajia. Seminaarin suomalaiset puhujat ovat Janne Hovi ja Selina Anttinen. Kansainväliset keynote-puhujat ovat Olga Felip (Espanja) ja Mari Randsborg (Tanska). Rakennustietosäätiö jakaa seminaarissa vuosittaisen Pietilä-palkinnon.

Tapahtumaviikon järjestää TAD ry yhdessä monien eri toimijoiden kanssa. Osaan tapahtumista on ennakkoilmoittautuminen. Ohjelma on kokonaisuudessaan nähtävillä täällä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Open House Helsinki 2024

16.05.2024–19.05.2024