Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Lastentarhamuseo & Ebeneser-säätiö
Helsinginkatu 3–5, Helsinki

Järjestäjä

Arkkitehtuurimuseo, Lastentarhamuseo ja Ebeneser-säätiö

Varaa paikka opastukselle / Book now

Osallistuminen: 10/5/0 € (sis. pääsylipun Lastentarhamuseoon ja Arkkitehtuurimuseoon)

Teemaopastus: Wivi Lönnin Ebeneser – Jugendlinna lasten ehdoilla

Sisäkuva huoneesta vanhassa talossa, jossa suuret kolmijaolliset ikkunat. Punaiset puutuolit ja pöytä etualalla, ylhäällä roikkuu narulla vaatteita.

Teemaopastuksella tutustumme Ebeneser-taloon, joka on yksi arkkitehti Wivi Lönnin aktiivisimman luomiskauden merkittävistä töistä.

Rakennuksen sisätiloissa pääsemme näkemään, miten käyttäjien näkökulma oli aina Wivi Lönnin suunnittelua ohjaava lähtökohta ja millä keinoilla hän loi viihtyisää ja kodikasta ympäristöä lastentarhan lapsille. Ebeneserissä toteutuu myös kiinnostavalla tavalla Lönnin tulkinta 1900-luvun alun suosituimmasta arkkitehtuurisuuntauksesta, jugendista.

Opastus toteutetaan Arkkitehtuurimuseon, Lastentarhamuseon ja Ebeneser-säätiön yhteistyönä. Opastuksen ovat käsikirjoittaneet Lastentarhamuseon johtaja ja toiminnanjohtaja Taina Sillanpää sekä Arkkitehtuurimuseon kokoelma-amanuenssi ja Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyn kuraattori Anna Autio. Opastus on osa Arkkitehtuurimuseon Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyn ohjelmaa.

Tervetuloa!

Osallistuminen

Perjantai 3.2.2023 klo 17–18
Kieli: suomi
Osallistuminen: 10/5/0 € (sis. pääsylipun Lastentarhamuseoon ja Arkkitehtuurimuseoon)

Huom! Paikkavaraus pakollinen. Varaa paikkasi opastukselle tästä.

Teemaopastukselle otetaan yhteensä 20 osallistujaa. Paikat täytetään varausjärjestyksessä.

Opastusmaksu suoritetaan paikan päällä saapumisen yhteydessä Lastentarhamuseon ja Ebeneser-säätiön etupihalla. Huomioithan, että varaus on sitova ja henkilökohtainen: yhdellä lomakkeella voi tehdä ainoastaan yhden varauksen yhdelle henkilölle. Lomakkeen onnistunut lähettäminen on merkki onnistuneesta varauksesta. Osallistumisohjeet toimitetaan osallistujille sähköpostitse noin vuorokautta ennen teemaopastusta. Jos joutuisit perumaan osallistumisesi, ota yhteyttä: jemina.lindholm@mfa.fi

Saavutettavuus ja terveysturvallisuus

Teemaopastus alkaa ja päättyy: Lastentarhamuseo & Ebeneser-säätiö (Helsinginkatu 3–5, 00500 Helsinki)

Teemaopastus alkaa Ebeneser-talon pihalta julkisesta kaupunkitilasta, josta siirrytään sisätiloihin. Opastuksen pituus on noin 60 minuuttia. Opastuksella eteneminen on rauhallista ja sisältää useita pysähtymisiä. Ulkotiloissa kuljettava reitti on osittain laatoitettu ja osittain epätasaista hiekkamaastoa. Siirtymä laatoitukselta hiekkaosuudelle on kynnyksenomainen. Ulkotiloissa sijaitsee muutamia penkkejä. Ebeneser-talon sisäänkäynnillä on kaksi porrasaskelmaa. Porrasaskelmien päälle on mahdollista asentaa metallinen ramppi. 

Sisätiloissa kuljettavan reitin varrella on portaita (noin 12–14 porrasaskelmaa porrastasanteiden välillä), kynnyksiä (korkeudet noin 2–3,5 senttimetriä) ja kapeampia oviaukkoja (leveydet noin 76–90 senttimetriä). Ebeneser-talossa on esteetön hissi. Sisätiloissa sijaitse erilaisia istuimia tai penkkejä. Oman retkituolin voi ottaa mukaan. Lähin julkinen WC sijaitsee Lastentarhamuseossa. Lähin esteetön julkinen WC sijaitsee toisessa kerroksessa musiikkiopiston tiloissa.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä (koskee kaikkia yli 12-vuotiaita). Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon terveysturvallisuudesta löydät tästä linkistä. Teemaopastuksella on käytössä turvallisemman tilan periaatteet, joihin sitoudutaan kaikessa Arkkitehtuurimuseon toiminnassa. Lisätietoja museon turvallisemman tilan periaatteista löydät tästä linkistä.

Lisätietoja

Jemina Lindholm
Yleisötyövastaava
Arkkitehtuurimuseo
+358 45 7731 0476
jemina.lindholm@mfa.fi


Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Opastettuja kierroksia arava-arkkitehtuuriin

24.04.2024–21.05.2024

ArkMuoto 2024 -päätapahtuma: Hyvässä tilassa

21.05.2024 13:00–18:30