Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Orient Occident Showroom
Mikonkatu 19, Helsinki

Järjestäjä

Orient Occident

Ilmoittaudu / Register here

The WELL Standard - Flooring Design for Health, Happiness & Productivity

Pöytä, jakkaroita ja koriste-esineitä.

Pinta- ja sisustusmateriaalien maahantuoja Orient Occident järjestää osana Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä aamupalatuokion, jossa kuulijat pääsevät tutustumaan kiinteistö- ja rakennusalalla tunnettuun WELL-standardiin.

Kiinteistöjen käyttäjien hyvinvointiin keskittyvä, kansainvälisesti tunnettu WELL-standardi on viime vuosina herättänyt enenevissä määrin kiinnostusta myös suomalaisten rakennus- ja sisustusalan ammattilaisten keskuudessa. WELL keskittyy kysymykseen: miten rakentamisen ja sisustuksen ratkaisuilla voidaan tukea ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja tuottavuutta?

Tapahtumassa tekstiililattiavalmistaja Millikenin strategisesta markkinoinnista vastaava Kate Burnett kertoo WELL-standardista pintamateriaalien näkökulmasta.

Luento on englanninkielinen.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä.

Mikä WELL-standardi? 

WELL-standardi on kiinteistö- ja rakennusalan luokitus, joka täydentää jo laajalti tunnettuja BREEAM- ja LEED sertifikaatteja. WELL perustuu kolmansien osapuolien riippumattomiin tutkimuksiin, joissa on selvitetty kiinteistöjen terveysvaikutuksia kokonaisvaltaisesti. WELL huomioi muun muassa akustiikan, valaistuksen, materiaalit, kosteudenhallinnan, tilojen toiminnallisuuden, mielen hyvinvoinnin sekä ilman- ja vedenlaadun.

"WELL-standardin mukaisilla suunnitteluratkaisuilla on konkreettista vaikutusta kiinteistön käyttäjien arkeen ja niillä voidaan edistää sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia. Esimerkiksi tilanjako, kalustus, materiaalit ja kaikki muutkin suunnittelun osa-alueet, ne joko tukevat hyvinvointia tai sitten eivät. Jo pienillä valinnoilla voidaan saada aikaan iso vaikutus", Kate Burnett tiivistää.


Orient Occident – silmiä avaavia tiloja jo vuodesta 1919

Orient Occident on yli 100-vuotias sisustus- ja pintamateriaaleja maahantuova perheyritys, jonka työtä ohjaavat vastuullisuus, kestävä kehitys ja inspiraatio. Tuotevalikoimaan kuuluu lattiamateriaalit, sisustus- ja verhoilutekstiilit sekä tarvikkeet. Lisäksi yritys tarjoaa sisustus- ja rakennusalan ammattilaisille pintamateriaalien valintaan, ylläpitoon ja elinkaaren hallintaan liittyviä asiantuntijapalveluita.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Architecture Speaks: Marina Tabassum

10.01.2024 13:15–14:30

Architecture Speaks: Grand Huit

17.01.2024 13:15–14:30

Architecture Speaks: Markus Innauer

24.01.2024 13:15–14:30

Architecture Speaks: Yasmeen Lari

31.01.2024 13:15–14:30