Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Kandidaattikeskus
Otakaari 1, Espoo / verkossa

Järjestäjä

Aalto-yliopisto

Väitös: Finnish Architects in China: Discourses and Practices

Ylhäältä otettu kuva rakennustyömaasta

kuva: Mawei New City Group

Väitöstutkimus keskittyy suomalaisten arkkitehtien käytäntöihin ja keskusteluihin Kiinassa nopean kaupungistumisen keskellä. Tilaisuus pidetään englanniksi, ja siihen voi osallistua myös etäyhteyden välityksellä.

Tohtoriopiskelija: Yizhou Zhao
Vastaväittäjä: Prof. Marja Sarvimäki, Bond University, Australia
Kustos: Prof. Pirjo Sanaksenaho, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Arkkitehtuurin laitos

Tohtoriopiskelija: Yizhou Zhaon väitöstutkimus havainnollistaa monimutkaista suhdetta suomalaisen arkkitehtonisen suunnittelun ja elementtien välillä, jotka kattavat Kiinan kaupunkimittakaavan, sosiaalisen rakenteen ja kulttuurisen kontekstin. Tutkimus laajentaa suomalaisen arkkitehtuurin tutkimusta ja rikastuttaa design-ajattelun, kulttuurivaihdon ja organisaatiorakenteiden näkökulmia nykyaikaisessa kansainvälisessä arkkitehtonisessa käytännössä. 

Arkkitehtuurintutkijoille tämä väitöskirja tarjoaa yksityiskohtaista tietoa kansainvälisistä arkkitehtonisista käytännöistä, mikä on harvinaista monissa tutkimuksissa. Sen ainutlaatuisuus juontaa juurensa kirjoittajan ensikäden osallistumisesta, tarjoten laajan näkemyksen näistä käytännöistä. Väitöskirja tarjoaa laajemman näkökulman mahdollistaen tarkastelun ja arvioinnin suunnitteluprosessien tarkoitusperäisistä ja intuitiivisista päätöksistä.

Linkki väitöskirjan sähköiseen esittelykappaleeseen tästä linkistä.

Lue lisää tapahtumasta tästä linkistä.