Takaisin artikkeleihin

Amos Rex ja Oodi esitellään kansainvälisessä konferenssissa Roomassa

3b_JKMM Amos Rex Mika Huisman 2 L

Amos Rex ja Lasipalatsinaukio. kuva: Mika Huisman

Archinfo on tukijana Roomassa järjestettävässä konferenssissa, joka keskittyy suomalaisten kulttuurirakennusten arkkitehtuuriin.
Kaksi Helsingin uusista lippulaivarakennuksista on kulttuurielämän keskuksia. Roomassa 16.10. järjestettävä 'Architecture for culture in Finland' -konferenssi esittelee elokuussa auenneen Amos Rex -taidemuseon ja joulukuussa aukeavan keskustakirjasto Oodin. Tilaisuuden tarkoitus on kehittää kansainvälistä yhteistyötä arkkitehtuurikentällä Suomen ja Italian välillä.Pääpuhujat konferenssissa ovat JKMM Arkkitehtien Asmo Jaaksi ja ALA Arkkitehtien Samuli Woolston. Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki kertoo puheenvuorossaan kaupunkikehityksen, nykyarkkitehtuurin ja kulttuurirakennusten tärkeydestä Helsingille. Yksi tilaisuuden avaajista on Suomen Rooman-suurlähettiläs Janne Taalas.

Tapahtuman ohjelman on kuratoinut arkkitehti Arianna Callocchia. Sen järjestävät Casa dell’Architettura Cultural Commission, Chamber of Architects of Rome ja Roma Capitale yhteistyössä Suomen Italian suurlähetystön, Helsingin kaupungin ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL:n kanssa. Tapahtumaa tukevat Archinfo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Italian Council of Architects ja Rooman Sapienzan yliopiston arkkitehtuurin laitos.

Lisätietoja Casa dell’Architetturan verkkosivulla (italiaksi).
'Architecture for culture in Finland' Konferenssi 16.10.2018 klo 15:00 Casa dell’Architettura Piazza Manfredo Fanti 47, Rooma