Takaisin artikkeleihin

Arkki Internationalille kaksi tunnustusta innovatiivisesta luovuuden ja vaikuttavan koulutuksen edistämisestä

Upcycling fashion design scaled

The Lego Foundation ja HundrED ovat valinneet Arkki Internationalin Creative Education for Future Innovatiors -koulutuksen yhdeksi 20 johtavasta innovaatiosta, jotka edistävät luovuutta koulutuksessa.

HundrEDin Spotlight on Creativity listaa maailman johtavia koulutusinnovaatioita, jotka keskittyvät luovuuden kehittämiseen sekä luokkahuoneessa että sen ulkopuolella. HundrEDin listauksen tarkoituksena on löytää johtavia innovaatioita, jotka tekevät poikkeuksellista työtä luovuuden edistämiseksi koulutuksessa. Kyseisen listauksen lisäksi Arkki mainitaan myös LEGOfoundationin #CreativitySpotlight -raportissa, joka esittelee 20 johtavaa innovaatiota, jotka edistävät luovuutta K12-koulutuksessa ympäri maailmaa.

Tämän vuoden innovaatiot valitsivat HundrEDin tutkimusryhmä ja 150 akatemian jäsentä, joihin lukeutuu tutkijoita, kouluttajia, innovaattoreita, rahoittajia ja johtajia yli 50 maasta. Akatemia tuotti yhteensä 3 404 arviointia innovaatioiden vaikutuksista ja skaalautuvuudesta valintoja tehdessään. Valintakriteereinä Arkin Creative Education for Future Innovatiors -koulutukselle olivat sen ainutlaatuinen lähestymistapa ja kyky luoda kestävä vaikutus koulutukseen. 

"Olemme erittäin ylpeitä saadessamme nämä tärkeät tunnustukset. Uskon, että luovuutta tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Se auttaa meitä kasvamaan odottamattomissa olosuhteissa ja keksimään uusia ratkaisuja. Luovuus tuo koulutuksen lähemmäksi tämän päivän todellisuutta ja huomisen tuntemattomia mahdollisuuksia", kertoo Pihla Meskanen, Arkki Internationalin toimitusjohtaja. "Luovuus on luonnollinen osa ihmiselämää, ja pienillä luovilla päätöksillä ja toimenpiteillä voimme saada aikaan suuria vaikutuksia!"

HundrEDin vuotuinen Global Collection tuo esiin 100 vaikuttavinta innovaatiota K12-koulutuksessa ympäri maailmaa. Tavoitteena on innostaa auttamalla pedagogisesti vankkoja ja kunnianhimoisia innovaatioita leviämään ja sopeutumaan moniin tilanteisiin ympäri maailmaa. Innovaatiokokoelma julkistettiin 4. marraskuuta virtuaalisessa HundrED Innovation Summit 2020 -tapahtumassa, joka kokoaa yhteen inspiroivimmat ja vaikuttavimmat koulutusinnovaatiot ympäri maailmaa.

”Luovuus, kuten muutkin avaintaidot, voidaan oppia, mutta se vaatii harjoittelua. Olemme sitoutuneita tarjoamaan keinoja ja välineitä, jotta lapset voivat oppia tärkeimmät elämässä tarvittavat taidot”, kertoo Meskanen.

Linkki Arkki Internationalin verkkosivulle
Linkki HundrEDin verkkosivulle

Jaa tämä artikkeli