Takaisin artikkeleihin

Arkki vie suomalaista koulutusosaamista Kreikkaan

Kekseistä askarreltuja rakennuksia.

Arkkitehtuurikoulu Arkki laajentaa toimintaansa lasten ja nuorten arkkitehtuurikasvatuksen parissa. Vastasolmittu yhteistyösopimus Designembassador Oy:n kanssa kattaa paikallisten arkkitehtien koulutuksen arkkitehtuuriopettajiksi sekä Arkin opetussisältöjen käytön Kreikassa ja Kyproksella lasten ja nuorten arkkitehtuuriopetuksessa."Lähitulevaisuudessa metropolisoituminen ja rakentamisen kiihtyminen tuovat valtavia haasteita mm. maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitteluun kaikkialla maailmassa. Me Arkissa uskomme, että arkkitehtuurikasvatuksen avulla voidaan antaa nuorille tietoa, taitoja ja vaikutuksen välineitä näiden haasteiden kohtaamiseen ja kestävää kehitystä edistäviin ratkaisuihin, riippumatta siitä mikä heidän tulevaisuuden ammattinsa tulee olemaan", sanoo Arkin perustaja ja rehtori Pihla Meskanen.Arkin lapsille ja nuorille suunnatut arkkitehtuurikurssit aloitetaan Kreikassa kesällä 2014. Arkin Kreikan koulun pedagoginen vastaava on arkkitehti Stavros Martinos, joka opettaa arkkitehtuuria myös yliopistossa. Käytännön järjestelyistä vastaa Vassilios Bartzokas.
Olemme vuosia ihailleet Arkin toimintaa. On mahtavaa saada tarjota tällaista koulutusta meidän lapsillemme Kreikassa". — Vassilios Bartzokas, Designembassador Oy:n toimitusjohtaja ja kolmen lapsen isä.
Arkki_kansi_FIArkki on Suomen ensimmäinen lasten arkkitehtuurikoulu. Pääkaupunkiseudulla toimiva arkkitehtuurikoulu Arkki on vuodesta 1993 kehittänyt lasten ja nuorten arkkitehtuurikasvatuksen pedagogiikkaa Suomessa 4-19-vuotiaille lapsille ja nuorille. Arkki viettää 20-vuotisjuhlavuottaan 2014. Arkkitehtuurikoulu Arkin lapsille ja nuorille suunnattu arkkitehtuurin opetustarjonta on maailman laajin opetuksen sisältöjen ja tuntimäärien mukaan mitattuna.Suomessa Arkin kursseille osallistuu viikoittain yli 500 lasta, vuositasolla yhteensä n. 5000. Arkin tavoitteena on herättää lapsissa ja nuorissa innostus ja mielenkiinto omaa ympäristöä kohtaan ja antaa välineitä aktiiviseen, osallistuvaan kansalaisuuteen.