Takaisin artikkeleihin

Arkkitehti-lehti palkittiin vuoden 2023 ammatti- ja järjestömediana

Neljä ihmistä, yksi pitää esillä kunniakirjaa.

Merja Yeung

Editkilpailun tuomaristo piti lehteä tyylikkäänä, tuoreena ja korkeatasoisena. Palkinnon lisäksi Arkkitehti-lehti sai kunniamaininnan Vuoden ulkoasu -kategoriassa.

Arkkitehti-lehti niitti kiitosta Aikakausmedian Editkilpailussa. Lehti valittiin vuoden 2023 ammatti- ja järjestömediaksi toukokuussa pidetyssä palkintojenjakogaalassa.

Arkkitehti on korkeatasoinen, kiinnostava ja tyylikäs julkaisu, jonka haluaa pitää esillä ja säilyttää. Lehti katsoo alaa laajasti ja kriittisesti, ja sisältö palvelee jäsenten lisäksi myös ammattikunnan ulkopuolisia lukijoita”, tuomaristo perusteli valintaansa.

Päätoimittaja Kristo Vesikansa näkee palkitsemisperusteissa tärkeänä sen, että median nähtiin palvelevan jäsenyhteisöään juuri sille sopivissa kanavissa.

“Lehden kiehtova visuaalisuus sopii sen sisältöihin ja tukee hienosti ammattiryhmän identiteettiä. Perinteikäs lehti tuntuu tuoreelta ja ajankohtaiselta, ja sille voi ennustaa pitkää ikää”, tuomaristo jatkoi.


Vesikansan mielestä palkintoperustelut tarjoavat eväitä myös käynnissä olevaan lehden uudistushankkeeseen.

Vuoden 2025 alusta Arkkitehti yhdistyy Arkkitehtiuutisten kanssa yhdeksi verkko- ja printtimediaksi. Molempia lehtiä kustantaa Suomen Arkkitehtiliitto. Uudistuksella halutaan reagoida mediankäytön muutoksiin sekä tasapainottaa liiton taloutta.

“Palkintoperusteina mainittu kriittisyys, laaja-alaisuus ja ajankohtaisuus ovat arvoja, joista Arkkitehtiliiton julkaisujen on syytä pitää kiinni uudessakin formaatissa”, Vesikansa toteaa.

Aikakauslehtikustantajien ja -julkaisijoiden yhteistyöfoorumi Aikakausmedian järjestämässä Editkilpailussa palkitaan vuosittain parhaita aikakausmedia-alan tekijöitä ja toteutuksia. Tänä vuonna palkintoja jaettiin 13 toimituksellisessa ja kolmessa markkinoinnillisessa sarjassa.