Takaisin artikkeleihin

Arkkitehtuurimuseo hakee museonjohtajaa – Haku auki 20.9. saakka

Arkkitehtuurimuseon logo

Arkkitehtuurimuseon väliaikaisen johtajan Reetta Heiskasen siirryttyä johtamaan Helsingin kaupunginmuseota Arkkitehtuurimuseo hakee uutta johtajaa rakentamaan tulevaisuutta alamme museokentän uudistusvaiheessa. Haku on auki 20.9. saakka.

Suomen arkkitehtuurimuseo hakee näkemyksellistä museonjohtajaa rakentamaan tulevaisuutta voimakkaassa uudistumisvaiheessa olevalle museolle. Lähivuosien keskeinen tehtävä on suunnitteilla olevan kansainvälisen huipputason arkkitehtuuri- ja designmuseon edistäminen yhteistyössä Designmuseon, Helsingin kaupungin ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Uusi museonjohtaja ja toimitusjohtaja vastaa Arkkitehtuurimuseon kokonaisjohtamisesta ja kehittämisestä yhdessä johtoryhmän kanssa. Arkkitehtuurimuseossa toimii kolme palvelualuetta: Kulttuuriperintö ja tietopalvelut, Näyttelypalvelut ja Yleisö- ja sidosryhmäpalvelut. Työntekijöitä on 22.

Lue hakuilmoitus tästä linkistä.

Arkkitehtuurimuseo on valtakunnallinen vastuumuseo. Museo ylläpitää suomalaisen arkkitehtuurin kokoelmaa. Vuonna 1956 perustetun museon toiminta painottuu vuoden 1900 jälkeiseen arkkitehtuuriin. Arkkitehtuurimuseossa on suuret piirustus- ja valokuvakokoelmat, pienoismalleja ja yleisölle avoin erikoiskirjasto. Näyttelyt ja tapahtumat käsittelevät ajankohtaisia arkkitehtuurin ilmiöitä.

Syksyllä 2020 Arkkitehtuurimuseon väliaikaisena johtajana toimii yhteistyöpäällikkö Arja-Liisa Kaasinen. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon sivuilta tästä.