Takaisin artikkeleihin

Arkkitehtuurin merkkiteos ja arvohuonekaluja kaupan

Paimio_Sanatorium_Photo_Maija_Holma_Alvar_Aalto_Museum

Paimion parantola. Kuva: Maija Holma / Alvar Aalto -museo

Alvar Aallon merkittävimpiin töihin lukeutuva Paimion parantola, Eliel Saarisen arvohuonekaluja sekä 1950–70-lukujen suomalaista muotoilua huutokaupataan.
Suomalaisen arkkitehtuurin helmi myydään tarjouskaupassa
Funktionalismin merkkiteos, Alvar Aallon suunnittelema Paimion parantola on myytävänä. Parantola myydään tarjouskaupassa, joka sulkeutuu 23.8.2018. Parantolassa järjestetään torstaina 7.6.2018 klo 15–19 avoin kohde-esittelytilaisuus, jolloin alueeseen ja myynnin kohteena oleviin rakennuksiin voi tutustua. Rakennus on tällä hetkellä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin omistuksessa.
Eliel Saarisen suunnittelemia huonekaluja nettihuutokaupassa
Helsingin rautatieasema on arkkitehti Eliel Saarisen (1873–1950) suunnittelema ainutlaatuinen kokonaistaideteos. Saarinen voitti suunnittelua koskevan arkkitehtuurikilpailun vuonna 1904. VR Group on hallintorakennuksen käyttötarkoituksen muuttuessa lahjoittanut Designmuseolle ja Kansallismuseolle huonekaluja näiden kokoelmiin.Osa Eliel Saarisen VR:n pääkonttoriin suunnittelemista arvohuonekaluista myydään avoimella huutokaupalla kahden viikon ajan  30. toukokuuta alkaen. Avoimen huutokaupan yhteydessä myydään myös muita VR:n pääkonttoriin vuosikymmenien varrella suunniteltuja ja hankittuja huonekaluja ja Billnäsin tuotantoa. Huutokauppaan pääsee tästä.
Tullin vanhoja huonekaluja huutokaupataan tiistaina 12.6.
Tulli myy vanhoja kalusteitaan ja muita tavaroitaan huutokaupassa. Myynnissä on muun muassa työpöytiä, kirjahyllyjä, asiakirjakaappeja, sohvaryhmiä ja tuoleja. Kalusteet edustavat useita eri aikakausia ja tyylisuuntia. Erikoisuutena mukana on Tampereen tullikamarin vanha kassakaappi 1900-luvun alusta sekä 60 lattiavalaisinta.Huutokauppa pidetään tiistaina 12.6.2018 klo 12 osoitteessa Vanha Porvoontie 231 A-talo, Vantaa. Myynnissä on 1800-luvulla valmistettuja kalusteita, Billnäsin tammisia konttorikalusteita 1900-luvun alkupuolelta, kokouskalusteita, jotka edustavat 1950–70-lukujen suomalaista modernismia, ja joitakin 1990-luvun lopulla hankittuja toimistokalusteita.