Takaisin artikkeleihin

Ehdota arkkitehtuurikohteita Finnish Architecture Navigator -verkkopalveluun

Vaaralan päiväkoti ilta-aikana puiden takana.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokas, AFKS-arkkitehtien suunnittelema Vaaralanpuiston päiväkoti Vantaalla on mukana Finnish Architecture Navigator -palvelussa. kuva: Mika Huisman

Suomalaista arkkitehtuuria esittelevä Finnish Architecture Navigator laajenee. Palveluun voi nyt ehdottaa myös omia suosikkejaan. Syksyn ajan kestävässä kampanjassa osallistujien kesken arvotaan kuukausittain kirjapalkintoja.

Finnish Architecture Navigator esittelee suomalaista rakennustaidetta arkkitehtuurihistorian merkkiteoksista uusimpiin nykyarkkitehtuurikohteisiin. Karttapohjaisessa palvelussa rakennuksia voi etsiä esimerkiksi sijainnin, arkki­tehdin tai rakennustyypin mukaan tai valmiiksi kuratoitujen ja teemoitettujen kokonaisuuksien avulla. Palvelun ovat perustaneet viisi keskeistä arkkitehtuurin alan organisaatiota, ja sivustoa ylläpitää Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo.

Finnish Architecture Navigator avattiin pilottiversiona vuonna 2016. Suomalaisen arkkitehtuurin karttapohjaisen verkkopalvelun perustamista rahoitti opetus- ja kulttuuriministeriö. Vuonna 2019 Suomen kulttuurirahaston tuella käynnistettiin palvelun jatkokehitysvaihe. Tavoitteena on sisällyttää palveluun kaikki suomalaisarkkitehtuurin merkittävimmät kohteet ja arkkitehdit.

Haluatko osallistua suomalaisen arkkitehtuurin näkyväksi tekemiseen? Mitä rakennuksia sinä haluaisit nähdä Finnish Architecture Navigatorissa? Ehdota kohteita Finnish Architecture Navigatorin sivuilla klikkaamalla tästä tai navi.finnisharchitecture.fi-sivuston oikean yläkulman Submit-painikkeesta ja täytä lomake. Ehdotuksen ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kuukausittain vuoden 2019 loppuun saakka kirjapalkinto, Rakennetun Suomen tarina (toim. Harri Hautajärvi, Rakennustieto 2017).

Ehdotukset käydään verkkopalvelun toimituksessa läpi, ja jos kohde valitaan esiteltäväksi, siitä tuotetaan tarvittava esittelyaineisto. Aineiston kokoamisen avuksi toivomme ehdotuksen jättämisen yhteydessä vinkkejä ja linkkejä kuva- ja tausta-aineistoihin. Pidätämme oikeuden olla julkaisematta ehdotettua kohdetta.