Takaisin artikkeleihin

Osallistu arkkitehtuurikasvatuksen kilpailuun 15.2. mennessä!

Architecture & Children Golden Cubes Awards -Suomen osakilpailu etsii ja palkitsee 1.9.2011–15.3.2014 välillä toteutettuja tai käynnistettyjä arkkitehtuurikasvatuksen hankkeita. Kilpailuehdotukset voivat esitellä esimerkiksi arkkitehtuurin ymmärrystä edistäviä kursseja, oppitunteja, tapahtumia, sähköisiä tai painettuja julkaisuja, opetusmateriaalipaketteja, pelejä, elokuvia tai tietokone-ohjelmia.

Arkkitehtuurin, kasvatuksen, arkkitehtuurikasvatuksen ja media-alan asiantuntijoista koostuva arvovaltainen tuomaristo valitsee voittajat neljässä sarjassa: (1) koulu (peruskoulut ja lukiot), (2) kulttuuri-instituutio (taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin oppilaitokset sekä museot, galleriat, säätiöt, yhdistykset ja muut yhteisöt), (3) kirjallinen tuote (artikkelit, kirjat, lehdet ja oppimateriaalit) sekä (4) audiovisuaalinen hanke (dokumentit, elokuvat, tv-ohjelmat ja audiovisuaaliset oppimateriaalit).

Kansallisen kilpailun satoa kootaan pienimuotoiseen näyttelyyn. Voittajat palkitaan lehti- ja kirjapalkinnoin sekä lähetetään edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun. Kansainvälisessä kilpailussa palkitut ja kunniamaininnan saaneet työt pääsevät kansainvälisen arkkitehtien liiton (Union Internationale des Architectes UIA) maailmankonferenssin yhteydessä järjestettävään Architecture & Children Golden Cubes Awards -näyttelyyn Durbaniin, Etelä-Afrikkaan.

Näin osallistut

Kilpailuehdotukset pyydetään jättämään sähköisenä 15.2.2014 mennessä. Yhdellä ehdotuksella voi osallistua vain yhteen sarjaan. Jos haluaa osallistua useampaan sarjaan, on kuhunkin niistä lähetettävä oma ehdotuksensa.

Kansallinen kilpailu järjestetään suomenkielisenä. Osallistumislomakkeen voi kuitenkin täyttää myös ruotsiksi. Järjestäjä vastaa voittajaehdotusten tekstien käännättämisestä sekä kuva- ja tekstiaineiston viemisestä kansainvälisen järjestäjän julisteformaattiin.

Osallistu kansalliseen kilpailuun täyttämällä tämä OSALLISTUMISLOMAKE, lähettämällä kuva-aineisto sähköpostilla tai https://www.wetransfer.com/ -palvelulla osoitteeseen jaana.rasanen@archinfo.fi sekä toimittamalla mahdollinen valmis julkaisu tai tuote osoitteeseen Suomen Arkkitehtiliitto SAFA/ "Golden Cubes", Runeberginkatu 5, 00100 Helsinki.

Järjestäjät

Suomen osakilpailun järjestävät yhteistyönä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskus. Kansainvälisen kilpailun järjestää UIA Architecture and Children Work Programme.

Lisätietoa

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus/ jaana.rasanen@archinfo.fi.