Takaisin artikkeleihin

Haemme arkkitehtuurikasvatuksen asiantuntijaa projektityöhön

Kuva kartasta, jokan päällä teksti Asiantuntijaksi arkkitehtuurikasvatuksen projektiin?

Etsimme taide- tai arkkitehtuurikasvatuksen asiantuntijaa toteuttamaan kanssamme arkkitehtuurin opetusmateriaalipaketin lukioon.

Kevääksi 2022 palkattavan projektityöntekijän tehtävänä on tuottaa Archinfon asiantuntijan ja kuvataideopettajien kanssa yhdessä opetusmateriaalia lukion kuvataideopetuksen käyttöön. Materiaalin erityisenä painopisteenä on rakennustaide. Opetusmateriaali pitää sisällään teoriaosuuden sekä tehtäväpaketin. Materiaalin sisältöä ideoidaan työpajoissa, ja sitä pilotoidaan kevään 2022 aikana lukion kuvataidetunneilla.

Työhön sisältyy

  • opettajille suunnattujen työpajojen suunnittelu ja toteutus yhdessä Archinfon asiantuntijan kanssa
  • opetusmateriaalipaketin suunnittelu ja toteutus työpajoista saatujen sisältöjen pohjalta 
  • opetusmateriaalin pilotointiin osallistuminen ja materiaalin viimeistely tulosten pohjalta.

Toivomme sinulta yhteistyökykyä ja itsenäistä työskentelyotetta sekä kokemusta taide- ja/tai arkkitehtuurikasvatuksen kentältä. Aiempi kokemus opetusmateriaalin tuottamisesta ja lukion kuvataideopetuksesta katsotaan eduksi.

Työ toteutetaan kevään 2022 aikana. Työ alkaa heti tekijän löydyttyä ja jatkuu arviolta toukokuun loppuun. Työ on osa-aikaista, ja se on mahdollista aikatauluttaa suurelta osin itse. Työmäärä vastaa 1,5 kuukauden kokoaikatyötä. 

Työtä voi tehdä etänä lukuun ottamatta pilottitunteja, joihin projektityöntekijä osallistuu koronatilanteen niin salliessa. Pilottitunnit järjestetään todennäköisesti Savonlinnassa ja Lahdessa. Archinfo vastaa projektin matkakustannuksista.

Työstä maksetaan kokonaisuudessaan 4 200 euron suuruinen korvaus, joka vastaa työaikaan suhteutettuna 2 800 euron kuukausipalkkaa. Palkkion voi myös laskuttaa.

Lähetä lyhyt pdf-muotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi alla olevaan osoitteeseen 26.1.2022 mennessä. Kirjoita otsikkokenttään ”Arkkitehtuurikasvatuksen asiantuntija”. Haastattelut pyritään järjestämään viikolla 5.

Hakemukset ja lisätietoja

Eeva Astala, yhteiskunnallisen vaikuttamisen asiantuntija
eeva.astala@archinfo.fi
puh. 040 686 2155 (klo 9–12)


Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo on yksi opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta kahdeksasta taiteen alan tiedotuskeskuksesta. Tehtävämme on luoda kiinnostusta arkkitehtuuria kohtaan ja lisätä rakennetun ympäristön arvostusta. Vahvistamme arkkitehtuurin yhteiskunnallista merkitystä ja vaikutamme rakennetun ympäristön kehittymiseen kohti kestävämpää huomista. Teemme suomalaisen arkkitehtuurin arvoja ja osaamista tunnetuksi kansainvälisesti.