Takaisin artikkeleihin

Haku Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin residenssiohjelmiin auki 19.12. asti

""

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti FCINY järjestää residenssiohjelmia arkkitehdeille, taiteilijoille, muotoilijoille ja kuraattoreilla. Ohjelmat keskittyvät taiteellisen dialogin ja kulttuurisen vaihdon luomiseen yksilön oman taiteellisen tutkimuksen ja luovan työskentelyn lisäksi. Jokaiseen residenssiin sisältyy majoitus, yhteys paikalliseen järjestäjätahoon, matkat sekä kuukausittainen 750 dollarin kompensaatio yhdeksi tai kahdeksi kuukaudeksi. 

Residenssit sopivat etenkin taiteilijoille ja ammattilaisille, jotka haluavat laajentaa kansainvälisiä verkostojaan Yhdysvaltoihin ja hyödyntää ohjelmien tarjoamaa yksilöllistä apua suhteiden luomiseen. Jokainen residenssiohjelma toteutetaan yhteistyössä paikallisen kumppanin kanssa. Jokaisen hakijan tulee valmistautua esittelemään työtään tai tutkimustaan New Yorkin luovalle yhteisölle sekä aktiivisesti osallistumaan residenssiohjelmaan kuuluvaan toimintaan. 

FCINY toivottaa tervetulleeksi taiteilijat, kuraattorit ja muut taiteen ammattilaiset erilaisine taustoineen. Ohjelmat ovat tarkoitettu yksittäisille henkilöille, eivätkä työryhmät voi hakea niihin. Kaikki suomalaiset ja Suomessa toimivat ammatinharjoittajat voivat hakea mukaan. Hakijoiden ei tarvitse kuulua alan jäsenyhdistyksiin. Valinnat tehdään saatekirjeen ja haastattelun perusteella. Kirjeen tulee sisältää suunnitelma siitä, miten hakija aikoo käyttää residenssiaikansa New Yorkissa. FCINY katsoo eduksi sosiaalista vastuuta edustavat hakemukset ja kannustaa vähemmistöryhmien edustajia hakemaan mukaan. 

Vuonna 2022 FCINY tarjoaa seuraavia residenssejä:

  • Kuraattoriresidenssi kahdeksi kuukaudeksi maalis-huhtikuussa
  • Taiteilijaresidenssi kahdeksi kuukaudeksi heinä-elokuussa
  • Muotoilijaresidenssi kahdeksi kuukaudeksi joko touko-kesäkuussa WantedDesignin kanssa tai syys-lokakuussa FCINYn kanssa.
  • Arkkitehtiresidenssi kuukaudeksi joko marras- tai joulukuussa.

Lisää tietoa residenssiohjelmista ja hakuprosessista löytyy kulttuuri-instituutin sivuilta englanniksi tästä linkistä (aukeaa uudessa välilehdessä).