Takaisin artikkeleihin

Kutsumme koulut mukaan juhlimaan arkkitehtuuria ja muotoilua helmikuussa!

Suomenlippu liehuu rakennuksen julkisivussa. Yläreunassa logo "Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät" ja teksti "3.2. liputuspäiväksi"

kuva: Ida Uotila / MFA

Helmikuun 3. juhlitaan suomalaista arkkitehtuuria ja muotoilua jo yhdennentoista kerran. Vuoden 2022 teemana on kestokulttuuri. 

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus, Alvar Aalto -säätiö sekä Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo kutsuvat koulut mukaan juhlistamaan hyvän arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä. Valtakunnallisia Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään erilaisin tapahtumin ja tempauksin 3.–6. helmikuuta, ja pääjuhlapäivä on arkkitehti ja muotoilija Alvar Aallon syntymäpäivä 3. helmikuuta.

Osallistu juhlaan

Tammikuun alussa julkaistaan kevyt tehtäväkokonaisuus, jonka avulla voidaan helposti tutkia arkkitehtuuria ja muotoilua kouluissa helmikuun alun juhlaviikolla. Kouluille järjestetään lisäksi viikon mittainen valokuvahaaste somessa.

Juhlaan voi osallistua myös muilla tavoin: Pidä päivänavaus, kutsu arkkitehti käymään tai bongaa oppilaiden kanssa design-klassikoita kouluympäristöstä.

Teemana kestokulttuuri

Kestokulttuuri on positiivinen vaihtoehto kertakäyttökulttuurille. Hyvin suunniteltu kestää sukupolvelta toiselle. Laadukas arkkitehtuuri ja muotoilu on ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja esteettisesti kestävää.

Kestokulttuuri voi tarkoittaa esimerkiksi

  • ekologisesti kestäviä materiaaleja ja eettisiä tuotannon tapoja
  • laadukkaita, ajattomia ja kauniita rakennuksia ja esineitä, joita halutaan vaalia ja ylläpitää
  • kiertotalouden innovatiivisia ratkaisuja 

Laita päivä kalenteriin: 3.2.2022 juhlitaan arkkitehtuuria ja muotoilua!


Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo tekee suomalaista arkkitehtuuria näkyväksi ja tunnetuksi kotimaassa ja maailmalla. Se toimii ketteränä yhteistyö- ja välittäjäorganisaationa arkkitehtuurin kentällä. Toiminnallaan tiedotuskeskus lisää arkkitehtuurin yhteiskunnallista vaikuttavuutta. 

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteishanke. Oppimisen keskusta kehitetään vuosina 2020–2023 Suomen Kulttuurirahaston myöntämän Museovisio-apurahan turvin. Myöhemmin oppimisen keskuksesta tulee keskeinen osa uutta arkkitehtuuri- ja designmuseota Helsingissä. 

Alvar Aalto -säätiö huolehtii maailmankuulun arkkitehdin ja muotoilijan, Alvar Aallon aineellisen ja henkisen perinnön jatkumisesta sekä edistää toiminnallaan Aallon töiden ja suunnittelun taustalla vaikuttaneiden ajatusten tunnettuutta. Alvar Aalto -säätiö vastaa Alvar Aalto -museon sekä Alvar Aalto -akatemian ja säätiön rakennusperintöyksikön toiminnoista