Takaisin artikkeleihin

Jätkäsaaren koulu on Vuoden betonirakenne 2019

AOR Jatkasaari School ceiling image by Kuvatoimisto Kuvio scaled

Helsingin kaupungin rakennuttama ja AOR Arkkitehtien suunnittelema Jätkäsaaren koulu on palkittu Vuoden 2019 betonirakenne -palkinnolla taitavasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta rakennuttamisesta ja toteutuksesta.

Rakennuksen toteutus perustuu 2015 järjestettyyn arkkitehtuurikilpailuun, jossa tehtävänä oli suunnitella uudenlainen peruskoulurakennus 800 oppilaalle Helsingin uudella asuinalueella. Kilpailun voittivat Erkko Aarti, Arto Ollila ja Mikki Ristola ehdotuksellaan "Nemo". Tuolloin he olivat vielä opiskelijoita ja voitettuaan perustivat yhteisen toimistonsa AOR Arkkitehdit. 

Betonilla on keskeinen rooli rakennuksen julkisivuissa. Toisen ja kolmannen kerroksen julkisivut ovat valkoista kuitubetonia, joissa toistuu ikkunoiden ja reliefisyvennysten rytmikäs ja leikittelevä kuvio. Materiaalivalinta sopii mainiosti tuuliseen ja kosteaan ympäristöön.

"Merenrantakohteissa rakenteiden kosteusrasitus on korkea, mikä on asettanut haasteita rakennusmateriaalien valintaan", toteaa tuomaristo. 

AOR Arkkitehdit on jo niittänyt mainetta maailmalla. Toimisto on ehdolla Royal Academyn Dorfman Award -palkinnossa. Palkinto nostaa esiin nuoria, lahjakkaita arkkitehteja, jotka edustavat arkkitehtuurin tulevaisuutta ja joiden työt viestivät herkkyydestä niin paikallisiin kuin globaaleihin olosuhteisiin. Lisää aiheesta artikkelissamme tästä linkistä.