Takaisin artikkeleihin

Kestävän arkkitehtuurin kävely Lahdessa 3.2. klo 16

Logoteksti rgb 3x2 scaled

Kestävän arkkitehtuurin kävely
3.2. klo 16.00
lähtö: Lahden kaupungintalon puisto, Vapaudenpatsaan (Viktor Jansson 1921) luona
Harjukatu 31, Lahti

Opastettu kävely Lahden monumentaaliakselilla tutkija Riitta Niskasen johdattamana. Kävelyllä tutustutaan muun muassa parhaillaan korjauksen alla oleviin Lahden kaupungintaloon (Eliel Saarinen, 1912) ja Ristinkirkkoon (Alvar Aalto 1978) sekä Lahden Mallasjuoman tehtaaaseen, jossa aukeaa keväällä 2022 visuaalisten taiteiden museo Malva. 

Muutosten ja peruskorjausten alla olevat rakennukset ilmentävät kestokulttuurin toteutumista arkkitehtuurissa. Peruskorjauksen, kunnossapidon ja muutosten kautta turvataan kaupungin ja katutilan historiallisten kerrostumien jatkumo sekä lisätään viihtyisyyttä ja hyvinvointia. Siinä myös muotoilulla ja kaupunkivihreällä on suuri osuus. Nämä kaikki teemat sisältyvät myös keväällä valmistuvaan Lahden arkkitehtuuripolitiikkaan 2030.

Riitta Niskanen on vastikään eläkkeelle jäänyt museon tutkija, jonka kaupunkikävelyt ovat vuodesta toiseen keränneet kaupunkilaisia kuulemaan kaupunkimme rakennetun ympäristön vaiheista ja taustalla vaikuttaneista päätöksistä, ilmiöistä ja ihmisistä. Tutkijan työssä tehdyt oivallukset ja löydökset ovat hänen itsensä kertomana syventäneet sekä kaupunkilaisten että kaupunkisuunnitelussa työskentelevien ymmärrystä kaupungin tarinaan. 

Myös muita mahdollisia tapahtumia pyritään järjestämään. Niistä ilmoitetaan Lahden kaupungin verkkosivuilla (linkki).

  • järjestäjä: Lahden kaupunki/ Kaupunkisuunnittelu
  • tapahtumatyyppi: opastus
  • maksullisuus: ilmainen
  • saavutettavuus: kierros on osittain esteellinen (Mariankatu)

#arkmuoto #kestokulttuuri