Takaisin artikkeleihin

Kuosit valtasivat linja-autoaseman Forssa-viikoksi 18.-26.5.18

Annanolli_Kautto_ForssanMuseo

Maisema-arkkitehti Ella Kautto ja kuvataiteilija Tero Annanolli herättelevät Forssaa uuteen kukoistukseen Kuosien kaupunki -konseptisuunnitelmallaan.

Kristiina Huttusen vetämä Tyykistä tulevaisuuteen -kehittämishanke selvitti, miten Forssan museon hoidossa oleva ainutlaatuinen tekstiiliperintö saataisiin nykyistä paremmin esille ja kaupunkilaisten iloksi ja hyödyksi.  Yhdessä kaupunkilaisten kanssa hauduteltiin kaksi komeaa suunnitelmaa. Hanke- ja toimintasuunnitelma uudeksi Kuosikeskukseksi hahmottelee nykyisen tekstiilimuseon ja -arkiston yhdistymisen moderniksi palveluarkistoksi. Kuvataiteilija Tero Annanollin ja maisema-arkkitehti Ella Kauton Kuosien kaupunki -konseptisuunnitelma puolestaan on innostava esitys siitä, miten Forssa heräisi uuteen kukoistukseen Kuosien kaupunkina.
 
Forssan museon tekstiiliaarteista alkunsa saaneet Kuosivisiot valtaavat Linja-autoaseman (Vapaudenkatu 4) Forssa-viikon (19.5.-26.5.2018) ajaksi. Esillä on Kuosien kaupunki -konseptisuunnitelma ja tekstiilikokoelmaa esittelevä pop-up-näyttely sekä Metropolian Ammattikorkeakoulun tekstiilisuunnittelun opiskelijoiden kuositulkintoja. Näyteikkunaosuuksiin voi tutustua mihin aikaan tahansa, ja sisätilojen näyttelyt ovat avoinna ma-pe 10-17 ja la 10-14.
[caption id="attachment_13889" align="alignnone" width="618"] Kuva Kuosien kaupunki -konseptisuunnitelmasta.[/caption]
Tukijat ja tekijät
Tyykistä tulevaisuuteen-hanke toteutui Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston ja Finlayson Oy:n tuella. Sen toteuttivat yhteistyönä Art Annanolli Oy, Forssa Fabric Oy (Rykkeri), Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Forssan ammatti-instituutti.