Takaisin artikkeleihin

Kuraattori Carlo Ratti kutsuu kehittämään ideoita vuoden 2025 Venetsian arkkitehtuuribiennaaliin

DL: 21.06.2024

Näyttelytila, jossa lehtiä ja kirjoja sisältävä vitriini ja pienoismalli rakennuksesta.

labiennale.org

Venetsian 19. arkkitehtuuribiennaalin kuraattori Carlo Ratti on avannut ideafoorumin, jonka tarkoituksena on tuoda biennaaliin moniäänisiä visioita ja ehdotuksia.

Venetsian 19. arkkitehtuuribiennaalin kuraattorin Carlo Rattin mukaan aikamme kriisien keskellä meidän on omaksuttava yhteistoiminnallinen lähestymistapa suunnitteluun. Ratti avaa ensimmäistä kertaa julkisen mahdollisuuden ideoiden esittämiselle biennaalia varten. Haussa painotetaan rohkeiden avausten merkitystä.

Kuraattori toivoo poikkitieteellisiä ehdotuksia suunnittelioiden, tutkijoiden, aktivistien ja muiden toimijoiden maailmanlaajuisesta yhteisöstä, jotta näkökulmien moninaisuus ja ajatusten luovuus olisivat keskeisellä sijalla biennaalinäyttelyssä. 

Arkkitehteja ja arkkitehtuurin parissa toimivia henkilöitä kannustetaan lähettämään ideoita, jotka kuraattori arvioi mahdollista arkkitehtuuribiennaaliin tai sen ohjelmaan sisällyttämistä varten. Ehdotusten on noudatettava määriteltyjä ohjeita ja ideat tulee lähettää La Biennale di Venezian -verkkosivulla olevalla lomakkeella keskipäivään 21. kesäkuuta mennessä.

Lue lisää avoimesta hausta La Biennalen di Venezian verkkosivuilta.