Takaisin artikkeleihin

Local Initiatives -haku alle 100 000 asukkaan kunnille

""

Valittaville kunnille tarjotaan asiantuntijatukea ja sparrausta projekteille, jotka edistävät kestävyyttä, kauneutta ja osallisuutta rakennetussa ympäristössä. Haku toteutetaan Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteen puitteissa.

Local Initiatives -haulla etsitään inspiroivia, paikallisia, muutokseen tähtääviä projekteja, jotka edistävät Uuden eurooppalaisen Bauhausin kolmea toisiaan täydentävää arvoa; kestävyyttä, kauneutta ja osallisuutta.

Tavoitteena on valita 20 hanketta, jotka saavat räätälöityä sparrausta ja tukea projektinsa kehittämiseen. Valituille kunnille tarjotaan eri alojen asiantuntijatukea ja menetelmiä liittyen esimerkiksi kustannusarvioiden ja rahoitusstrategioiden tekemiseen, sidosryhmien kartoitukseen ja kansalaisten digitaaliseen osallistamiseen sekä luonnon, kulttuurin ja taiteen huomioimiseen paikkojen ja rakennusten suunnittelussa. Suoraa rahallista tukea valituille tahoille ei ole luvassa.

Haku on suunnattu paikallisille, viranomaisvetoisille hankkeille, jotka toteuttavat vähintään yhtä seuraavasta neljästä tavoitteesta: (1) Olemassa olevien rakennusten ja julkisten tilojen peruskorjaus kiertokulun ja hiilineutraaliuden hengessä; (2) Kulttuuriperinnön säilyttäminen ja muuttaminen; (3) Rakennusten mukauttaminen ja muuttaminen edullisia asumisratkaisuja varten; (4) Kaupunki- tai maaseututilojen uudistaminen. 

Hakukelpoisia ovat alueelliset julkiset viranomaiset kuten kaupungit, kunnat, piirit, maakunnat sekä näiden muodostamat ryhmät, joissa on alle 100 000 asukasta. Ryhmän sisällä kussakin kunnassa on oltava alle 100 000 asukasta.

Haku aukeaa 30.3. ja päättyy 23.5.2022. Haku rahoitetaan Euroopan komission alue- ja kaupunkipolitiikan pääosaston kautta, ja se toteutetaan yhteistyössä Ramboll Management Consultingin kanssa.

Lue lisää ja hae mukaan tästä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).