Takaisin artikkeleihin

Marraskuussa kansainvälisiä päättäjiä, asiantuntijoita ja vaikuttajia kokoontuu Helsinkiin arkkitehtuurikonferenssien kokonaisuuteen

Helsinki trip6966 Aleksi Poutanen Helsinki Marketing 1

Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaan kuuluva kansainvälinen arkkitehtuuripoliittinen konferenssi Architecture for Common Good järjestetään 12. marraskuuta Helsingin Bio Rexissä. Edellisenä päivänä samassa salissa perehdytään arkkitehtuurikasvatukseen Creating the Future III -konferenssissa.

Viime vuonna restauroituna avattu Bio Rex, maailmanmainetta ja palkintoja niittäneen Amos Rex -taidemuseon (JKMM Arkkitehdit 2018) funkis-elokuvateatteri vuodelta 1936 toimii näyttämönä kahdelle kansainväliselle arkkitehtuurin alan konferenssille. Oheisohjelmineen ja -tapahtumineen konferenssit tarjoavat kuusi arkkitehtuurin täyteistä päivää, 8.–13. marraskuuta.


Creating the Future III
Kansainvälinen arkkitehtuurikasvatuksen konferenssi
10.–11.11.2019
Annantalo, Annankatu 30, Helsinki
Bio Rex, Mannerheimintie 22–24, Helsinki

Creating the Future III tuo maanantaina 11.11. Bio Rexiin kansainvälisen arkkitehtuurikasvatuksen konferenssin seminaariosuuden, jota edeltävät konferenssiin kuuluvat pedagogiset työpajat sunnuntaina 10.11. lasten ja nuorten taidekeskus Annantalossa. 

Konferenssin teemoja ovat rakennetun ympäristön merkitys kasvatuksessa, osallistava suunnittelu, kestävä kehitys arkkitehtuurissa ja oppiminen leikin kautta. Keynote-puhuja on aivotutkija, professori Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta. Kansainväliset asiantuntijat esittelevät parhaita hankkeitaan, menetelmiään, pelejään ja opetusmateriaalejaan. Konferenssin osallistujat pääsevät tutustumaan erilaisiin pedagogisiin lähestymistapoihin myös osallistavien työpajojen kautta. Tutustu ohjelmaan Arkin sivustolla tästä linkistä.

Creating the Future III -arkkitehtuurikasvatuskonferenssi on sarjassaan kolmas – aiemmat vastaavat kansainväliset konferenssit on järjestetty vuosina 2009 ja 2014. Konferenssin järjestävät Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki ja Arkki International yhdessä Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon kanssa. Konferenssi on osa Arkin 25-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa, ja sitä edeltävinä päivinä, 8.–9. marraskuuta Helsingissä kokoontuu kansainvälisen arkkitehtien liiton UIA:n (Union Internationale des Architectes) Arkkitehtuuri ja lapset -työryhmä.

Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy 25. lokakuuta. Ilmoittaudu ja osta lippu Arkin sivustolta tästä linkistä.


Architecture for Common Good
Kansainvälinen arkkitehtuuripoliittinen konferenssi
12.11.2019
Bio Rex, Mannerheimintie 22–24, Helsinki

Tiistaina 12.11. Bio Rexin valtaa kansainvälinen arkkitehtuuripoliittinen konferenssi, joka tuo yhteen päättäjiä, asiantuntijoita ja rakennetun ympäristön vaikuttajia ympäri Euroopan. Tapahtuma on osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa, ja se tukee käynnissä olevaa ohjelmatyötä Suomen uudeksi arkkitehtuuripolittiseksi ohjelmaksi. Tilaisuuden järjestää Suomen Arkkitehtiliitto SAFA yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon kanssa.

Kansainväliset puheenvuorot ja keskustelut luotaavat arkkitehtuurin mahdollisuuksia luoda yhteistä hyvää yhdistämällä kulttuuriset, sosiaaliset, taloudelliset, ympäristöön liittyvät ja tekniset näkökohdat. Ohjelma on ryhmitelty kolmeen osioon, joiden teemat ovat ”Policy Perspectives”, ”Cultural and Social Dimensions” ja ”Climate Solutions”, puhujina muiden muassa Ruotsin valtionarkkitehti Helena Bjarnegård, Tamas Szucs Euroopan komissiosta ja Anne Mette Rahbæk tanskalaisesta Realdania By & Bygistä. Tilaisuuden avaa tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen. Tutustu ohjelmaan SAFA:n sivustolla tästä linkistä.

Ilmoittautuminen konferenssiin päättyy 27. lokakuuta. Osallistuminen tilaisuuteen on maksutonta mutta vaatii ilmoittautumisen. Ilmoittaudu Survey Palin kautta tästä linkistä.

Seminaariohjelman lisäksi konferenssipäivänä järjestetään opastettu käynti Helsingin keskustakirjasto Oodiin (Arkkitehtitoimisto ALA 2018) ja keskiviikkona 13.11. arkkitehtuuriekskursio Alvar Aallon mestariteokseen, Paimion parantolaan (1933). Paikkoja oheisohjelmaan on rajallisesti, konferenssiin ilmoittautuneet saavat lisätietoa ekskursioille ilmoittautumisesta. 


Lisätietoja:

Miina Jutila, viestintäpäällikkö
Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo
miina.jutila@archinfo.fi

Sini Parikka, tuottaja
Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo
sini.parikka@archinfo.fi