Takaisin artikkeleihin

Mera konst! -hankkeen julkaisu julkisen taiteen käytännöistä on saatavilla

""

Mera konst! -hanke kokosi kuntia Suomesta ja Ruotsista vertailemaan tapoja hankkia taidetta julkisiin tiloihin vuosina 2017–2018. Nyt tapahtumissa käyty keskustelu ja parhaat käytännöt on koostettu julkaisuksi, jonka voi ladata pdf-muodossa sekä suomen että ruotsin kielellä.

Tavoite on tehdä näkyväksi niitä tapoja työskennellä taiteen parissa, joita suomalaiset ja ruotsalaiset kunnat ovat hankkeen aikana esitelleet. Julkaisusta on toivottavasti hyötyä kunnalle, joka haluaa kehittää asiantuntemustaan taiteen tilaajana. Julkisen taiteen kysymyksiä lähestytään seuraavista näkökulmista:

  • Julkisen taiteen arvot: miksi taide on tärkeää?
  • Julkinen taide työnä: taiteilijan mahdollisuudet taidehankkeissa
  • Julkisen taiteen käytännöt Suomessa ja Ruotsissa: kuinka kunnat hankkivat taidetta
  • Parhaat julkisen taiteen käytännöt Suomessa ja Ruotsissa: miten taideasiantuntemus kannattaa organisoida kunnissa

Mera konst! -hankkeen tuotti Hanasaaren kulttuurikeskus, ja sitä rahoittivat Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö sekö Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.

Lataa tästä suomenkielinen teos Hanaholmenin sivuilla pdf-muodossa täällä.

Pulkkinen, Miisa: Mera konst! Kunnat julkisen taiteen tilaajina Suomessa ja Ruotsissa: kokemuksia ja hyviä käytäntöjä. Toim. Aino Kostiainen. Hanasaari, Espoo 2019.

Lataa tästä ruotsinkielinen teos Hanaholmenin sivuilla pdf-muodossa täällä.

Pulkkinen, Miisa: Mera konst! Kommuner som beställare av offentlig konst i Finland och Sverige: erfarenheter och goda exempel. Redigering: Aino Kostiainen, översättning från finska: Emilia Siltavuori och Robin Valtiala. Hanaholmen, Esbo 2019.