Takaisin artikkeleihin

Mies van der Rohe -palkinnon voittaja syyskuussa Suomeen

deFlat _ courtesy_of_Marcel_van_der_Burg _ 004_LOW

Mies van der Rohe 2017 -palkinnon voitti DeFlat Kleiburg / NL Architects ja XVW architectuur. kuva: Marcel van der Burg

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus tuo Xander Vermeulen Windsantin Lähiöfest-seminaarin puhujaksi

Euroopan arvostetuimman arkkitehtuuripalkinnon voitti tänä vuonna lähiökerrostalon uudistus Amsterdamin Bijlmermeerissä. Palkinnon saivat XVW architectuur ja NL Architects, jotka yhdessä loivat uudenlaisen konseptin 1960-luvun betonikerrostalon korjaamiseen. DeFlat Kleiburg on rakennusaikansa ideologian mukainen 11 kerrosta korkea ja 400 metriä pitkä, hunajakennon muotoa seuraileva 500 asunnon jätti. Uudistus toteutettiin tavalla, joka nosti koko asuinalueen haluttavuutta, ilman että asuntojen hintataso nousi.Projektista saapuu kertomaan XVW architectuurin johtaja Xander Vermeulen Windsant. Hän puhuu 29.9. järjestettävässä People-Driven City -seminaarissa, joka on osa Lähiöfest2017-tapahtumaa. Seminaarissa kuullaan myös muista uudistushankkeista Alankomaissa sekä muun muassa Isossa-Britanniassa ja Ruotsissa.Xander Vermeulen Windsantin kutsuu Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, joka on Lähiöfest2017-tapahtuman sisältökumppani.
Lisätietoja
People-Driven City -seminaarin ohjelma 29.9. ja ilmoittautuminen • Early Bird -ilmoittautuminen elokuun puoliväliin saakka Lähiöfest2017-tapahtuman koko ohjelma 25.9.–1.10. Xander Vermeulen Windsant / XVW architectuur
Xander Vermeulen Windsant
(synt. 1979, Haarlem, NL), arkkitehti, johtaja, XVW architectuur, www.xvwarchitectuur.nl. Xander Vermeulen Windsant valmistui arkkitehdiksi Delftin teknillisestä yliopistosta vuonna 2004. Oman toimistonsa XVW architectuur hän perusti vuonna 2010 vastaamaan heikon taloustilanteen arkkitehtuurille asettamiin haasteisiin uudenlaisella lähestymistavalla. Alusta alkaen toimisto on työskennellyt erityisesti asuinhankkeiden parissa. Yhteistyö tulevien asukkaiden kanssa on olennainen osa kehitystyötä. Vuonna 2017 toimiston yhdessä NL-arkkitehtien kanssa suunnittelema Kleiburg voitti EU:n Mies van der Rohe -arkkitehtuuripalkinnon. Vermeulen Windsant on toiminut vierailevana kriitikkona Delftin arkkitehtiosastolla, ja hän kirjoittaa säännöllisesti hollantilaiseen verkkojulkaisuun Archined.nl.
Lähiöfest2017
Syyskuussa 2017 järjestettävä lähiöfestivaali tuo yhteen kaupungin toimijat, yritykset, yliopistot, aktivistit, pienyrittäjät ja yhdistykset sekä vapaat ryhmät ja kaupunkilaiset ideoimaan ja tekemään huomisen kaupunkia. Arkiviikon työpajat paneutuvat lähiöiden ja kaupunkien muutoksen ydinkysymyksiin korjaamisrakentamisesta palveluiden elinvoimaisuuteen, ja viikonloppuna on erilaisia tapahtumia kymmenessä eri lähiössä ja kaupunginosassa. Paikkoina ovat Kannelmäki, Vuosaari, Herttoniemi, Kontula, Lauttasaari, Siltamäki, Pohjois-Haaga, Jakomäki, Malmi ja Kalasatama. ”People-Driven City” on Lähiöfest2017-viikon pääseminaari, ja se järjestetään Helsingin yliopiston pääjuhlasalissa. Lähiöfest2017 toteutetaan public-private-partnership-mallilla.