Takaisin artikkeleihin

New European Bauhaus Goes Digital 28.10. tuo yhteen digitaalisuuden ja luovat alat

Kasvokuvat kolmesta puhujasta, päällä teksti New European bauhaus Goes Digital 28.10.2021

Lisa Lang (kuva: Vogue Greece), Martha Tsigkari (kuva: Aaron Hargreaves) ja Refik Anadol (kuva: Serge Hoeltschi)

Tapahtuma järjestetään verkossa kello 13–16 Suomen aikaa. Ilmoittautuminen on nyt auki. 

Kansainvälinen New European Bauhaus Goes Digital -tapahtuma keskittyy digitaalisuuden merkitykseen ja mahdollisuuksiin arkkitehtuurissa, suunnittelussa ja taiteissa. Tilaisuus on Ympäristöministeriön Ryhti-hankkeen järjestämä. Ryhti-hankkeessa mahdollistetaan muutosta tavassa, jolla rakennettua ympäristöä koskevaa tietoa hallitaan, käsitellään ja hyödynnetään. Archinfo toimii tapahtuman kumppanina.

Luovien alojen toimijoille suunnatussa online-tilaisuudessa pohditaan, millaisia kulttuurisia vaikutuksia systeemisellä muutoksella on suunnittelualoille, mitä mahdollisuuksia digitalisoitunut tulevaisuus tuo tai miten yhdistämme tekoälyn ja luovat alat.

Teemaan johdattavat kiinnostavat kansainväliset keynote-puheenvuorot. Lisa Lang on eurooppalainen yrittäjä, innovaattori ja ElektroCouturen ja ThePowerHouse Agencyn perustaja. Hän oli Euroopan Forbesin Top 50 Women in Tech -listalla vuonna 2018. Martha Tsigkari on osakas Foster + Partnersilla. Hän on arkkitehtuurin sekä insinööri- ja tietojenkäsittelytieteen moniosaaja ja työskentelee mm. tietokoneavusteisen suunnittelun, koneoppimisen ja optimoinnin parissa. Refik Anadol on mediataiteilija ja koneälyn estetiikan edelläkävijä. Hän käyttää materiaalinaan ympäröiviä datavirtoja tarjoten uusia näkökulmia rakennettuun ympäristöön vaikuttavien teostensa kautta.

Tapahtumassa nähdään myös erilaisia demoja, jotka edustavat tuoreita ja nokkelia datalähtöisiä innovaatiota, konsepteja, prototyyppejä tai hypoteeseja liittyen rakennettuun ympäristöön ja digitaalisuuteen. Esittelyssä olevat demot valittiin elo-syyskuussa pidetyn Call for demos -haun kautta. Demot liittyvät teemoihin kaupungit ja naapurustot, rakennukset, käyttäjälähtöinen suunnittelu ja materiaalivirrat. 

Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Rakennustietosäätiö RTS:n, Aalto yliopiston, Porton yliopiston ja Bureau of European Design Associations BEDAn kanssa.

Tilaisuus linkittyy Euroopan komission Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteeseen, jonka tavoitteena on tuoda yhteen taiteen, kulttuurin, sosiaalisen osallisuuden, tieteen ja teknologian näkökulmia kauniiden, kestävien ja osallistavien ympäristön rakentamiseen. Keväällä 2021 Archinfo oli järjestämässä yhteispohjoismaisia New European Bauhaus -tapahtumia ja koosti tilaisuuksien työpajojen aineiston Euroopan komission aloitteen co-design vaiheen tueksi. Tutustu yhteispohjoismaisiin New European Bauhaus -tilaisuuksiin ja niistä koostettuun raporttiin tästä.

Lisätietoa: (Linkit avautuvat uuteen välilehteen)

New European Bauhaus Goes Digital -tapahtuma

New European Bauhaus Goes Digital -tapahtuman keynote-puhujat ja demoesittelijät

Euroopan komission Uusi Eurooppalainen Bauhaus -aloite

Jaa tämä artikkeli