Takaisin artikkeleihin

Open House Helsinki avaa taas arkkitehtuurin saloja kaupunkilaisille

OHH

Open House Helsingissä tutustutaan tänä vuonna muun muassa Isosaaren luontoon ja historiaan, Länsimetron asemiin, Oodin työmaahan sekä peruskorjattuihin Lauttasaaren kartanoon ja Dipoliin.
Open House Helsinki järjestetään 18.–20.5.2018
Toukokuussa Helsingissä ovet avautuvat taas mielenkiintoisiin kohteisiin. Kaupunkilaiset ja vierailijat pääsevät tutustumaan monipuolisesti erilaisiin paikkoihin kuten Punavuoren kortteleihin, Helsingin yliopiston Tiedekulmaan ja Länsiterminaaliin.Teknillisen korkeakoulun vanha päärakennus Bulevardin länsipäässä on hallinnut  Hietalahdentorin kaupunkikuvaa vuodesta 1877. Open House -kierroksella kuullaan rakennuskompleksin värikkäästä historiasta. Sotien aikana rakennus kärsi pommituksista, ja 80-luvulla Michael Aptedian "Gorkin puisto" -elokuvassa rakennus esitti KGB:n päämajaa. Kierroksella puhutaan myös rakennuksen tulevaisuudesta.Open House Helsinki avaa myös Suomen suurimman työmaan, Triplan. Kolmen korttelin kokonaisuuteen nousee kauppakeskus, toimistoja, asuntoja, hotelli ja pääkaupungin joukkoliikenteen uusi keskus. Kierroksella päästään kiipeämään Triplan torniin sekä maan alle.Open House Helsinki tarjoaa näyttelyitä, luentoja ja työpajoja koko perheelle. Esimerkiksi Harakan saaren lasten kierroksella tutustutaan Itämeren saloihin, kurkistetaan kiehtovaan vedenalaiseen maailmaan ja tutkitaan saariluonnon ihmeitä aistiharjoitusten ja leikkien avulla.Kierroksille on vapaa pääsy, ja niitä vetävät suunnittelijat ja muut asiantuntija.
Open House -tapahtuma avaa myös Helsingin lähikaupunkien kohteita
Tänä vuonna Keravalla päästään tutustumaan historiallisiin kohteisiin, muun muassa Paasikiven nuorisokylään. Alue on osa entistä, 1790-luvulla syntynyttä Jukolan tilaa, jota presidentti J.K. Paasikivi isännöi vuosina 1917–1953. Kierroksella kurkistetaan Paasikiven työhuoneeseen sekä yhteen Suomen pienimmistä vihityistä kirkoista, Valkean Karitsan kappeliin.
Tutustu kaikkiin kohteisiin ja aikatauluun: www.openhousehelsinki.fi
[caption id="attachment_13713" align="alignleft" width="293"] OpenHouseHelsinki järjestää kerran vuodessa opastettuja kierroksia kiinnostaviin sisätiloihin, kaupunginosiin, sisäpihoille sekä uusiin ja vanhoihin arkkitehtuurikohteisiin.[/caption]