Takaisin artikkeleihin

Opetus- ja kulttuuriministeriö selvittää koronan vaikutuksia – vastaa kyselyyn

Kuvituskuvassa teksti "koronan vaikutukset työhösi"

Verkkokyselyllä kerätään tietoa poikkeustilanteen vaikutuksista taiteen ja kulttuurin alojen toimintaan ja talouteen. Kyselyyn voivat vastata kulttuurin, taiteen ja luovien alojen yhteisöt ja henkilöt, ja se on auki 1.2. saakka.

Koronaepidemia on jo lähes vuoden ajan vaikeuttanut kulttuurin, taiteen ja luovien alojen toimintaa. Opetus- ja kulttuuriministeriön tehtävänä on edistää ja tukea taiteellisen, kulttuurisen ja muun luovan työn tekemisen, tuottamisen ja jakelun toimintaedellytyksiä tämän poikkeustilan aikana. Osa tuota tehtävää on tilannekuvan tuottaminen ja ylläpitäminen koronan vaikutuksista.

Opetus-ja kulttuuriministeriö toteutti keväällä 2020 laajat kyselyt koronaepidemian vaikutuksista kulttuurialalle ja kuntien kulttuuritoimintaan. Kyselyihin saatiin lyhyessä ajassa lähes 1700 vastausta yhteisöiltä ja alan ammattilaisilta. Kyselyiden tulokset antoivat arvokasta tietoa siitä, millä tavoin epidemia on vaikuttanut taiteen ja kulttuurin toimialaan niin toiminnan kuin taloudenkin osalta.

Lue arkkitehtuurin alalta keväällä 2020 saaduista vastauksista Archinfon sivuilta tästä linkistä.

Ministeriö toteuttaa tammikuussa 2021 vastaavan kyselyn. Kysely koskee tietoja koronan vaikutuksista vuonna 2020 sekä arviota koronan vaikutuksista vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. Opetus-ja kulttuuriministeriö kerää tietoa ja arvioita koronan vaikutuksista toimialalla ajantasaisen tilannekuvan ylläpitämiseksi sekä pidemmän tähtäimen toimenpiteiden suunnittelun tueksi. Tietoa välitetään myös koko valtioneuvoston piirissä tapahtuvaan koronaepidemian vaikutusten seurantaan.

"Kiitän kaikkia alan toimijoita viime vuoden aikana ministeriölle toimittamista tiedoista ja kannanotoista ja toivon että vastaatte aktiivisesti tähänkin kyselyyn, mikä tuottaa meille kaikille arvokasta tietoa alan kokonaistilanteesta", sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kyselyn saatteessa.

Kyselyyn voi vastata 1. helmikuuta saakka. Organisaatiot vastaavat yhdellä organisaation edustajan lähettämällä vastauksella. Henkilöt vastaavat oman toimintansa osalta.

Linkki opetus- ja kulttuuriministeriön uutiseen (linkki)
Linkki verkkokyselyyn (linkki)

Jaa tämä artikkeli